Her er gjenbruk i praksis

Denne hytta råtnet på rot. Nå skal den gjøre dobbel nytte for seg.

Postet 06.07.2023

En gang i tiden var dette startbod i alpinanlegget til Ankenes Skiklubb. Men tiden har vært ubarmhjertig med bygget og akkurat nå står den mer i veien enn til nytte.

I en klubb med mange oppgaver og krevende økonomi har det rett og slett ikke vært verken tid eller penger tilgjengelig til å pusse opp verken denne eller en tilsvarende bod.

- Men så leste vi i Fremover at Hålogaland Friluftsråd letet etter gamle hytter som ikke var i bruk. Da foreslo vi at disse kunne renoveres og brukes som både startboder og dagsturhytter, forteller Stig Brattli i Ankenes Alpinklubb.

De to hyttene ligger henholdsvis 500 og 1.100 meter fra parkeringsplassen ved starten av både skitrekk og lysløype.

- Så disse hyttene blir i svært overkommelig avstand for barnefamilier, sier Brattli.

Polar Kraft-fondet SØK STØTTE

For hele bydelen

Prosjektet skal også sørge for at det står ei bålpanne på utsiden og ovn på innsiden.

- Det blir også satt inn et stort vindu i front, som gjør at man kan sitte inn og varme seg, med flott utsikt, sier han.

Han håper også at både barnehager og skolen på Ankenes vil ta hyttene i bruk. Bydelen rett sør for Narvik har drøyt 3.000 innbyggere, inkludert flere driftige idrettslag.

- Vi vet jo at det allerede er mange som bruker dette området, både sommer og vinter.  Så en varmestue vil være kjærkommen, sier han.

For i stedet for riving eller videre forfall skal hyttene nå pusses opp. Dermed får Ankenes Alpinklubb igjen tilbake sine varme og praktiske startboder

- Det er ingen tvil om at det blir en del venting når vi arrangerer renn. Nå får de fantastiske frivillige ved startbodene også muligheten til å trekke inn i varmen, sier Brattli.

 Ankenes_skiklubb_Startbu

Mange støtter prosjektet

Totalt koster prosjektet 300.000,- å fullføre. Både Friluftsrådet sentralt, Midtre Hålogaland Friluftsråd og Samfunnsløftet har allerede sørget for at 2/3 av prosjektet er finansiert. Resten gjøres via lokale bedrifter og dugnadsinnsats fra klubben.

 Derfor velger vi å støtte prosjektet gjennom Polar Kraft-fondet. Dette skaper lokal bolyst, gjør det enklere å være frivillig i et idrettslag – samtidig som det er gjenbruk og bærekraft i praksis, sier Morten Stormo i Polar Kraft.

- Vi kommer til å ferdigstille prosjektet allerede nå i høst. Og takket være Polar Kraft og mange andre lokale aktører, har vi faktisk oppgradert prosjektet ut fra de første søknadene, avslutter Stig Brattli.

Polar Kraft-fondet SØK STØTTE

Powered by FUNN