Personvern

Personvernerklæring for Polar Kraft

Denne personvernerklæringen gjelder for Polar Kraft AS. Her forklares hvordan vi samler inn og behandler dine personopplysninger på polarkraft.no og i forbindelse med leveranse av strømprodukter. Denne personvernerklæringen inneholder informasjon du har krav på og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger.
 
Polar Kraft AS er, ved daglig leder, ansvarlig for at personopplysningene blir behandlet i henhold til personopplysningsloven og personvernforordningen (GDPR). Polar Kraft har ulike grunnlag for å behandle personopplysninger i henhold til personvernforordningen (GDPR) artikkel 6. Disse grunnlagene innebærer at vi enten har hentet inn samtykke, at vi skal oppfylle en rettslig forpliktelse, at behandlingen er nødvendig for å gjennomføre en avtale eller at den behandlingsansvarlige eller tredjepersoner som opplysningene utleveres til kan vareta en berettiget interesse, og hensynet til den registrertes personvern ikke overstiger denne interessen.

Kontaktinformasjon Behandlingsansvarlig

Polar Kraft AS
E-postadresse personvern: personvern@polarkraft.no
Adresse:
Polar Kraft AS
Teknologiveien 2B
8517 Narvik
Telefon: 987 02006

Kontaktinformasjon Personvernombud

Polar Kraft AS har opprett et eget Personvernombud/DPO som er rapportert inn til Datatilsynet.
 
Peder Songedal
E-postadresse personvern: personvern@polarkraft.no merkes DPO eller Personvernombud.

Hvilke opplysninger samler vi inn?

1. Opplysninger du selv gir til oss

Når du registrerer deg som strømkunde hos oss, må du oppgi noen personopplysninger som lagres hos oss. Disse opplysningene blir brukt for å hente opplysninger fra andre tjenester, for eksempel personnummer og informasjon om strømmåleren din.
Følgende opplysninger blir samlet inn fra deg direkte:

Disse opplysningene er nødvendige for å utføre tjenesten vår, og det er derfor ikke frivillig å gi dem fra seg. Du kan se hvilke opplysninger vi har samlet om deg på «Min side».

2. Opplysninger vi får fra andre kilder

For å kunne levere strøm til deg er vi avhengig av å samle inn informasjon om deg og strømforbruket ditt. Dette samles inn ved hjelp av ulike tjenester og samarbeidspartnere – for eksempel gir netteieren din oss informasjon om strømforbruket ditt – enten du har automatisk strømmåler, eller du leser av selv og gir dette til netteier.
Følgende personopplysninger blir samlet inn ved hjelp av andre kilder:
  • Personnummer
  • Informasjon om strømmåleren din
  • Kredittrating
  • Strømforbruk

Obligatorisk innsamling av personopplysninger

Vi er lovpålagt å samle inn ditt personnummer eller organisasjonsnummer når du bestiller strøm fra oss. Dette er for å sikre trygg og effektiv utveksling av kundeinformasjon og forbrukstall mellom netteiere og strømleverandører.

Hvorfor samler vi inn personopplysningene dine?

1. For å levere strøm

For at du skal få strøm fra Polar Kraft trenger vi personopplysninger for å identifisere og levere strøm til deg. For eksempel trenger vi informasjon om adressen din for å vite hvor strømmen skal leveres og for at du skal få relevant informasjon på Min side.

2. For å kommunisere med netteier

Polar Kraft arbeider sammen med store og små netteiere over hele landet for å levere strøm. Vi deler dine personopplysninger med netteieren for å utføre strømleveransen og for å tilby strøm og nettleie på samme faktura.

3. For å sende deg anbefalinger og relevant markedsføring

Vi ønsker å gi deg relevante tips og anbefalinger, for eksempel hvor mye støtte ditt idrettslag har fått fra Kraft til idretten eller hvordan du kan spare strøm. Disse anbefalingene kan gis på bakgrunn av opplysninger vi har om ditt kundeforhold.

4. For å lage statistiske modeller

For å forstå kundene våre og deres strømforbruk utarbeider vi statistikk. Disse modellene inneholder, så langt det lar seg gjøre, ikke personopplysninger som gjør det mulig å identifisere enkeltpersoner.

5. For å ta betalt

Nye kunder av Polar Kraft blir kredittsjekket av Bisnode. Du vil motta et gjenpartsbrev i posten eller din digitale postkasse når du blir kredittsjekket.
Dersom en kunde ikke betaler strømregningen sin, sender vi den til Kredinor som vi samarbeider med om innkreving av fakturaer. Dersom en faktura ikke er betalt innen 14 dager fra forfallsdato sender vi fakturaen og informasjon om kunden til Kredinor.

6. For å yte god kundeservice

Dine henvendelser til kundeservice lagres slik at vi kan hjelpe deg raskt dersom du har spørsmål eller problemer. Dette gjør det mulig å videresende en sak til en annen kundekonsulent og få en oversikt dersom et problem gjentar seg over tid.

7. For å analysere bruksmønsteret på nettsiden

For at nettsiden vår skal fungere så bra som mulig samler vi inn data om hvordan den brukes gjennom Google Analytics og Hotjar. Disse opplysningene blir anonymisert, som innebærer at de ikke kan knyttes til deg personlig. For å gjennomføre denne behandlingen bruker vi informasjonskapsler. Du kan lese mer om informasjonskapsler nederst på denne siden.

Dine rettigheter

Dersom du er registrert i våre systemer har du rettigheter som du kan gjøre gjeldende overfor oss. Dersom du ønsker å gjøre bruk av disse rettighetene eller har spørsmål rundt dette, ta kontakt med oss på personvern@polarkraft.no.
De som er registrert i et av Polar Krafts systemer har rett på innsyn i egne opplysninger i henhold til personopplysningsloven og personvernforordningen. Den registrerte har også rett til å be om at uriktige, ufullstendige eller opplysninger Polar Kraft ikke har adgang til å behandle blir rettet, slettet eller supplert. Du har selv mulighet til å endre enkelte opplysninger om deg på «Min side» på polarkraft.no. Krav fra den registrerte skal besvares kostnadsfritt og senest innen 30 dager.
I tillegg til denne erklæringen er vår behandling av personopplysninger underlagt norsk lov og EUs forordning for personvern (GDPR).

Rett til å klage

Du har rett til å klage til Datatilsynet som er den norske tilsynsmyndighet, i henhold til GDPR artikkel 13 (2) bokstav d.

Informasjon om cookies

En cookie er en liten tekstfil som nettsteder du besøker lagrer på din PC. Cookies brukes blant annet til å gi brukere tilgang til ulike funksjoner på nettstedet, og er veldig vanlig i forhold til å logge hvilke sider som besøkes på et nettsted.

Det nye regelverket rundt elektronisk kommunikasjon bestemmer at alle besøkende på et nettsted skal ha tilgang til å lese hvilke cookies nettstedet bruker, samt hva de ulike cookies er brukt til.

Polar Krafts nettsted benytter kun følgende cookies:

Navn

Brukes til

ASP.NET_SessionId
Value: XXX
Dette er en såkalt sesjonscookie som er nødvendig for at nettstedet skal fungere. Denne settes når en besøkende kommer inn på nettstedet, og slettes igjen med en gang brukeren lukker nettleseren.

Google Analytics
_utma
_utmb
_utmc
_utmz

Dette er tredjeparts cookies fra Google Analytics. Disse brukes for å gi oss informasjon om hvordan nettstedet brukes.
Google AdWords Dette er tredjeparts cookies fra Google. Vi bruker AdWords-funksjonen Konverteringssporing når noen bestiller strøm fra våre nettsider. Dette gjøres for at vi skal vite hvor mange strømbestillinger som kommer inn i vårt system via vårt nettsted. Denne informasjonskapselen varer i 30 dager, og ingen personlig identifiserende informasjon blir samlet inn eller sporet.

 

Google Analytics

Polar Krafts nettsted bruker Google Analytics som verktøy for å få et bilde av hvordan besøkende bruker nettstedet. Google Analytics bruker cookies for å samle inn trafikkinformasjon i en anonymisert form om hvordan besøkende bruker nettstedet, for eksempel: antall sidevisninger, antall besøk, hvordan besøkende kom inn på nettstedet. Formålet med å bruke Google Analytics er at vi ønsker å kunne gi relevant og god informasjon til våre kunder og besøkende, og får at nettstedet vårt skal bli mer brukervennlig.

Trafikkinformasjonen lagres hos Google Inc. Ipadresser blir lagret, men kan ikke spores individuelt tilbake til bruker.

Google AdWords

Polar Krafts nettsted bruker cookies fra Google for å kunne gi våre brukere/kunder relevant markedsføring og en god brukeropplevelse.

Google Adwords Remarketing

For å kunne gjøre vår annonsering mer relevant for de som har vist interesse for våre tjenester, benytter vi Google Adwords Remarketing. Dette skjer vha. cookies for å vise annonser basert på brukernes tidligere besøk på nettstedet. Som bruker av nettstedet kan du velge bort Googles bruk av informasjonskapsler ved å gå til Googles Annonseinnstillinger. I henhold til Google sin personvernpolitikk samles det ikke inn eller brukes informasjon som kan brukes til å identifisere individer. Du kan reservere deg mot målrettede Google Display annonser ved å reservere deg via denne linken.

Hotjar

Hotjar brukes til å samle inn data om brukeradferd. På denne måten kan vi se hva som klikkes på, og hvor brukeren stopper opp når vedkommende skroller på siden. Disse kapslene lagrer ingen personlig informasjon, og brukes bare for å se brukeradferd på siden.

Hvordan kan du unngå at cookies brukes på nettstedet?

Hvis du ønsker at cookies ikke skal benyttes, så kan du endre innstillingene i din nettleser slik at den automatisk avviser eller spør deg hver gang et nettsted forsøker å lagre en cookie. Informasjon om hvordan du gjør dette finnes lett tilgjengelig hos de ulike nettleser leverandørene, og den finner du ved et enkelt søk i Google eller ved å bruke hjelpefunksjonen til den nettleseren du bruker. (Vær imidlertid klar over at dersom du ikke aksepterer ASP.Net_SessionId cookien, så vil ikke nettstedet fungere slik som det skal.)

Det er også mulig å slette cookies som allerede er lagret på din PC. Også dette gjøres litt forskjellig i ulike nettlesere, informasjon finnes tilgjengelig via hjelpefunksjonen til den nettleseren du bruker.

Endringer av personvernerklæring

Polar Kraft vil med jevne mellomrom kunne oppdatere eller endre personvernerklæringen. Ved større endringer vil vi informere om dette via email.

Kontaktinformasjon

Har du spørsmål om vår personvernerklæring eller om vår bruk av personopplysninger, ta gjerne kontakt med oss på personvern@polarkraft.no.


Oppdatert: 11. juli 2018



Powered by FUNN