Vil hylle frivilligheten med stor gatefest

2022 er frivillighetens år – det vil Medkila Speidergruppe feire med en skikkelig fest i Harstad sentrum!

Postet 08.04.2022

– Det er på tide å hylle de som står på, de som bruker ettermiddagene sine og kveldene sine, og de som jobber gratis, for å gi barn og unge et godt fritidstilbud i lokalsamfunnet, sier Roald Amundsen, troppassistent i Medkila speidergruppe.

For faktum er at tilbudet for barn og unge vært vesentlig dårligere uten frivilligheten, påpeker han.

– Det er frivillighet som opprettholder mye av aktiviteten for barn og unge. Det er sjelden man har råd til å engasjere noen til å fylle alle rollene som kreves, sier han og legger til:

– Men dessverre er det ofte sånn at de frivillige likevel blir litt usynlige. Man merker godt om de forsvinner, men man merker ikke i like stor grad at de faktisk er der. 

En hyllest for frivilligheten

For å belyse viktigheten av frivillighet, og for å hylle de fantastiske frivillige i Harstad, står Medkila Speidergruppa på for å arrangere en heidundrende gatefest i Harstad sentrum i juni.

– Vi må ta godt vare på de vi har, og jobbe for å få enda flere. 2022 er frivillighetens år, og da passer det perfekt å gi en tilbakebetaling for alle år med frivillighet. Det er et stort «tusen takk». Festen er det minste vi kan gjøre.

Medkila Speidergruppa samarbeider med Harstad kommune, som låner bort torget i Harstad sentrum for anledningen. Men i dag er det kun 14 ildsjeler som sitter i festkomiteen for «Vårres år» i Harstad, og Amundsen forteller at trenger flere på laget. 

– Vi har rett og slett behov for mer hjelp, og vi håper at andre organisasjoner med frivillige for barn og unge har lyst til å bidra i planlegging og gjennomføring. 

Ikke minst er de avhengig av pengestøtte. For på en festdag som dette, er det klart at de drøyt 250 frivillige som forventes å komme skal få kake. I tillegg ønsker de å kunne overrekke en liten gave som et tegn på takknemligheten.

– Vi ser for oss en gave med trykk som «Æ e stolt frivillig i Harstad», «Æ står på for Harstad» eller «Ildsjel i Harstad». Dette vil være en gave som minner hver enkelt om den fantastiske jobben de gjør. Ikke minst skaper det synlighet, og får i beste fall flere til å vurdere tanken om å bli frivillig. 

Bidrar med 10.000 kroner

Polar Kraft har bidratt med 10.000 kroner for å hjelpe Medkila Speidergruppe med å arrangere en festdag som setter alle frivillige i Harstad i fokus.

– Vi er utrolig takknemlig. Støtten gir oss et godt grunnlag for å komme videre med planleggingen. Det fikk satt oss i gang så vi kunne satse på festen. Det er den første støtten vi har fått, og håper selvfølgelig på å få enda litt mer støtte. 

Men at det blir gatefest for de frivillige i Harstad, er det ingen tvil om.

– Vi er sikre på at vi får det til! Det viktigste er at vi skal ha det artig, og at vi lager en fest som minner oss på den verdien vi har for lokalsamfunnet.

Polar Kraft-fondet SØK STØTTE


Vinnere av Polar Kraft-fondet 2021:

10. desember: Bok i Lofoten, Dysleksi Vest-Lofoten, Skaug og Kløkstad Velforening i Bodø, Fauske idrettslag alpint/snowboard, Norska kokkers landsforening - Narvik, Øksil IL i Vesterålen, Medkila speidergruppe i Harstad.

30. september: Lekanger Kvinne og familielag Bodø. Sulitjelma Røde Kors hjelpekorps Fauske. Kor Arti Narvik. Sceneverftet og IL Blest Lofoten. Bogen Vel Hålogaland.

30. juni: Høstjakta Lofoten, Finneid IL Fauske, Vardesenteret i Bodø, Sommerskole i Harstad, Narvik, Sortland. Arrangør Forskerfabrikken.  

30. mars: Bamse B, Fauske Svømmeklubb, Lofoten High5 Svolvær, Molla Løypelag, Håkvik Aktivitetspark, 6.Narvik Speidergruppe, Grytting idrettslag, Straume IL, Norsk Motor Klubb Harstad

Ekstra tildeling i desember på kroner 10.000 for å hedre de som hjelper andre

Alternativ jul Bodø. Myre kirke. Frivilligsentralen Narvik. Juleglede i Fauske. Fra Sjel til Hånd i Harstad. Aksjon juleglede i Vågan og Lions Klubb på Vestvågøy.

Powered by FUNN