Feirer 20 års-jubileum med familiedag for motorinteresserte

I forbindelse med 20 års-jubileet inviterer Saltdal Amcarclub til stor feiring i Rognan sentrum.

Postet 28.02.2023

– Vi skal rett og slett fylle hele Rognan sentrum med motorrelaterte aktiviteter, sier Andreas Moen, klubbleder i Saltdal Amcarclub.

En klubb for alle

Saltdal Amcarclub ble stiftet i 2003 og teller i dag rundt 50 bilinteresserte medlemmer i alle aldre.

– Man trenger ikke å eie en amerikansk bil for å være med i klubben, bare man har interessen. Vi er en klubb som fokuserer på det sosiale rundt bil og motor, forteller Moen og fortsetter:

Vi tror dette er etterlengtet i Rognan, om ikke i hele Salten. Her tar vi mot personer i alle aldre og viser at dette er en hobby som alle kan drive med, enten du er ung, er ung voksen eller godt voksen.

Klubben har jevnlige «meetings» for medlemmene i nærområdet, men arrangerer i tillegg to større arrangementer i løpet av året.

– Det ene er «Skjerstadfjorden rundt» i begynnelsen av mai. Her er alle med som har et kjøretøy, som er litt utenom det vanlige, velkommen.

Arrangementet samler over 100 kjøretøy årlig, og har vokst betraktelig de siste årene, kan Moen fortelle.

– Det andre arrangementet er en amcar- og veteranbilutstilling i Kraneparken under Rognandagan. Dette arrangementet er åpent for de som har amcar- eller veteranbil, og så klart publikum.

Inviterer hele Salten på bursdagsfeiring

Men i år feirer klubben hele 20 år, og dét skal selvfølgelig markeres med en stor feiring der motoren står i fokus.

– Vi skal rett og slett fylle hele Rognan sentrum med motorrelaterte aktiviteter, sier Moen entusiastisk.

Arrangementet har de valgt å kalle Saltdal motordag, og her ønsker de spesielt å trekke frem trafikksikkerhet og sette fokus på den yngre generasjonen.

– For vår del vil vi ha flere yngre med i klubben, og vi vil samtidig vise at vi tar trafikksikkerheten på alvor rundt motorhobbyen.

Motordagen er satt til 3. juni 2023 og det vil bli aktiviteter for personer i alle aldre, men med hovedfokus på barn og unge.

– Det er et bredt program som favner de fleste aldersgrupper. Vi gleder oss!

På programmet står blant annet besøk av Pelle Politibil, Sally Sykebil og Brannbamsen Bjørnis, samt quiz, hoppeslott, utstillinger, matstasjoner og livemusikk fra scene.

Bidrar med 10.000 kroner

Polar Kraft gleder seg til å ta del i feiringen, og har valgt å støtte Saltdal Amcarclub med 10.000 kroner.

– Familiedagen de skal arrangere er et viktig og godt formål. Vi ønsker å bidra til tiltak som alle kan ta del i, og som skaper gode opplevelser i lokalsamfunnet, sier Hilde Dypaune i Polar Kraft.

Støtte fra Polar Kraft kommer godt med når klubben skal arrangere et av sine største familiearrangementer, poengterer Moen.

– Uten en støtte som dette har vi ikke kunne gjennomført deler av arrangementet vårt.

Polar Kraft-fondet SØK STØTTE

Powered by FUNN