Vinner av 8 Polarkraftmil

Therese har brukt 2021 til å doble antallet turmil. Det ble lønnsomme kilometer. Her er rådene som får deg opp av sofaen

Postet 23.04.2021

Therese Langbakk har en travel jobb som leder av resepsjonen på Grand og på hjemmebane to aktive skolebarn og en sprek gubbe. I tillegg har hun både en sofa og en mobil-telefon som lite nådig var i ferd med å ta over kontrollen over tiden som burde blitt brukt på folkehelse.

8_Polarkraftmil_Therese_Langbakk

Så hvordan har hun da klart å komme seg opp på en fjelltopp 197 ganger i løpet av 2020 – og notert seg for 240 kilometer på tur i løpet av et par måneder i 2021.

Den siste bragden ble også lønnsom. Therese endte opp med gratis strøm i ett år inklusiv opprinnelsesgaranti påspandert av Polar Kraft – etter at Bedriftsidretten i Nordland trakk henne ut som vinner av 8 Polarkraftmil.

- Dobbel gevinst der altså. I tillegg til premien er formen og humøret mye bedre, forteller hun.

Dørstokkmila

I pandemien har hun gått inn i skiftordningen på et hotell med langt færre gjester enn normalt.

- Det er mange formiddager som har blitt brukt på tur, fremfor sofaen. Det har nok vært bra både for den mentale og fysiske helsa, slår hun fast.

For de aller fleste er den største fienden dørstokkmila. Vi utfordret Therese på hva som skulle til for at hun tok steget over den tøffeste mila av dem alle:

- Dette er i hvert fall tipsene som har fungert for meg. 

  1. Finn en løype som passer for deg

Hålogalandsbrua har vært en vinner. Fra Rema Rombak blir det 6,5 kilometer tur/retur, hvor det er bra med lys, stort sett alltid bare veier, gode fortau og fantastiske omgivelser.

  1. Finn en konkurranse som driver deg

For meg startet det med Ti-på-topp i Narvik. Det ble jo nesten en besettelse. Og samtidig utrolig artig å konkurrere litt med andre. Til slutt endte det med 197 turer til ulike i topper. I all slags vær. Det samme med Polar Kraft-mila. Her ble det også en skikkelig driver å følge både mine egne og andres resultater.

  1. Ta av tiden du ellers hadde brukt på sofaen

- Pandemien har selvsagt vært trist. Men den har i mitt tilfelle ført til at ungene bruker færre helger på sport, og at jeg har litt mer fritid. Da har jeg brukt tid jeg ellers hadde brukt på å slappe av, sier hun.

Lisbeth Pedersen i Polar Kraft delte ut premien – et helt år uten strømregning. Til sammen deltok 228 personer på den virtuelle konkurransen, hvor målet var å bevege seg flest mulig kilometer utendørs i løpet av to måneder. Svein Petter Hermansen gikk lengst – han endte på 756 kilometer.

Pedersen delte samtidig noen turtips med Therese.

- Jeg har selv gått en del i forbindelse med 8 Polar Kraft-mil, men bare halvparten av Therese. Det er utrolig artig at vi har fått lov til å være med på å motivere folk til å bruke naturen vår. Vi bor jo med en enorm natur i bakgården vår i Nord-Norge, sier hun.

1. mai starter ti på topp opp igjen.

- Jeg har meldt meg på, men har som mål å ikke bli like besatt som sist, flirer Therese.

Powered by FUNN