Strømstøtte for september

I september var gjennomsnittsprisen for NO1 (Oslo), NO2 (Kristiansand) og NO5 (Bergen) på ca. 359 øre/kWh. Nå er det også strømstøtte for NO3 (Trondheim) fordi gjennomsnittsprisen for september var på ca. 75 øre/kWh. Støtteandelen for september økes fra 80 prosent til 90 prosent.

Postet 05.10.2022

I tabellen under ser du støttesatsene for september. Du finner eksempel på utregning under tabellen. Er du usikker på hvilket prisområde du tilhører? Sjekk kartet helt nederst i artikkelen!

Støttesats for september: 

stromstotte_90_prosent

*Innbyggere i Nordland, Troms og Finnmark er fritatt fra å betale merverdiavgift på strøm. Støttesatsen i disse fylkene vil derfor reflektere dette (være lavere). Tallene er hentet fra NVE og vi forbeholder oss mot evt. feil.

Slik regner du ut din strømstøtte for september

Du kan selv enkelt regne ut din strømstøtte. Dette gjør du ved å ta ditt strømforbruk for september (antall kWh) og gange/multiplisere med støttesats som oppgitt i tabellen over.

  • Her ser du et eksempel på utregning for en bolig i Oslo (NO1) som har et strømforbruk på 3000 kWh i september: 3000 x 3,2477 = 9743. Obs! Pass på å gjøre om støttesats fra øre til kroner når du skal regne ut din støtte (324,77 = 3,2477).

NB! Ditt strømforbruk i kWh for september finner du ved å logge inn i Polar Kraft-appen eller på Min side

Les mer om hvem som får støtte og hvordan strømstøtten fungerer.

Prisområder i Norge:

prisomraader

stromstotte_90_prosentv

Powered by FUNN