Polar Ladetorg er endelig i Vesterålen

Elbileiere som skal på handel til Sortland trenger ikke bekymre seg for at batteriet flater ut før de kommer seg hjem igjen. Nå er nemlig et nytt ladetorg i parkeringshuset ved Sortland Storsenter satt i drift.

Postet 25.10.2019

– Kundene våre har gitt tilbakemelding om at de ønsker muligheten til å lade bilen mens de handler, og da er det klart at vi må innfri, sier Ivar Steiro i Terje Steiro Eiendom AS.

I parkeringshuset ved Sortland Storsenter er det i første etasje montert et såkalt ladetorg, hvor fire elbiler kan lade samtidig. – Hvor stort behovet for lading er er det vanskelig å si noe om, da dette er forholdsvis nytt. Men vi har dimensjonert strømtilførselen slik at det enkelt kan utvides til åtte ladeplasser, sier Ivar Steiro.

Trond Nygård i Polarkraft sier at de har hatt lyst til å etablere et ladetorg på Sortland, og at de etter sonderinger kom i kontakt med Terje Steiro Eiendom AS, en av to eiere i Sortland Storsenter.

– Det har tatt litt tid å få alt på plass, men nå er vi klare, sier Nygård.

Gratis lading over helga

I anledning åpninga av ladetorget og i forbindelse med at Sortland Storsenter feirer 15-årsjubileum, tilbyr Polarkraft gratis lading til over helga.

– Det passer jo bra siden vi skal feire jubileet i helga, sier Steiro.
Han er ganske sikker på at dette ladetorget er det største i Vesterålen.

– Polarkraft har to slike ladetorg fra før av. Ett på Citinord i Bodø, og ett i Sulithjelma, sier Nygård.

Semihurtig lading

Han sier at laderne som er montert her, er at typen som gir ei semihurtig lading.

– De har en effekt som er et sted mellom hurtigladerne og de man har heime. Ladetorget er ment å tjene de som har lang vei til Sortland, og trenger litt ladestrøm før de kjører heim igjen. Dette handler jo om at Sortland som handelssted skal kunne betjene det stor-området som vi vet vi har kunder i, sier Nygård.

Nå er de begge spent på hvor mange som kommer til å benytte seg av ladetorget.

– Julehandelen er ikke langt unna, og da er det nok mange som kommer til å benytte seg av dette, mener Steiro.

– En tryggere handletur

Kostnaden for å bygge ladetorget ligger et sted mellom 100.000 og 150.000 kroner. Kostnaden deles likt mellom Polarkraft og Terje Steiro Eiendom AS, som eier parkeringshuset.

– Nå kan de som bor et stykke unna Sortland og som kjører elbil, føle seg trygg på at en handletur til Sortland ikke gjør at de risikerer å ikke komme seg heim igjen, sier Steiro.

Trond Nygård legger til at i forbindelse med montering av ladetorget, er det benyttet kun lokale leverandører både i forbindelse med bygging, montering og levering av materiell.

– Laderne fungerer slik at man enten via en app eller ved å sende en sms får satt den igang. Men til over helga er det bare å plugge bilen i, da er det nemlig gratis, sier Nygård.

Faksimile fra Bladet Vesterålen
Sverre Idar Lakså 
Tlf: 915 48 494

Powered by FUNN