Polar Kraft-turnering hjalp Grand til rekord

Jentefotball i skuddet i Bodø

Postet 08.11.2019

Vi i Polar Kraft har bestemt oss for å gjøre våre bidrag til at FNs bærekraftmål oppnås. Et av målene vi har plukket ut er nummer 5: likestilling mellom kjønnene.

Her i nord opplever vi at alt for mange jenter forlater landsdelen vår. Fordi de vil satse på utdanning – eller på idretten sin. Når vi i Polar Kraft sponser idrett har vi derfor et ekstra øye til jenter som er villige til å satse. Derfor sponser vi klubber som IK Grand , Fauske/Sprint og Mjølner i Narvik med øremerkede midler til damefotballen.

Forrige helg sponset vi også en miniturnering i Bodø, hvor jentelag med 11-åringer fra Grand, Grønnåsen, Innstranden og Hunstad møttes til dyst i forkant av skjebnekampen mellom Grand/Bodø og Fløya i 1. divisjon.

Dessverre for Grand var det tromsøværingene som vant – dermed blir det kvalikspill på bodøjentene for å berge plassen. Samtidig er det artig å få gratulere Fløya med kvalikspill til toppserien. Nord-Norge trenger et lag helt i toppen!

 Det som var mest gledelig med bodø-øyne var tilskuertallet. Vi spanderte inngang på alle spillerne på turneringen – og det sendte tilskuertallet opp i 363. Det var årets suverent høyeste tall og sendte også Grand opp på andreplass på tilskuerstatiskken i 1. divisjon med 176 tilskuere i snitt.

 - Vi mangler tradisjon for å se damefotball i hele Norge. Men det er høyt nivå og stor underholdning. Jentene våre trenger forbilder – og vi synes det var kult å bidra til at så mange unge jenter kom på kamp, sier kundesjef Frode Schjenken Jensen i Polar Kraft.

Powered by FUNN