Polar Kraft og Nordlaks på strandryddetokt i Hadsel.

Fredag 24. august dro en gjeng kolleger fra Polar Kraft sammen med ansatte fra Nordlaks på strandryddetokt i området mellom Helgenes og Sommerset i Hadsel. Målet var å bidra til økt fokus på marin forsøpling og plast på avveier. Og etter en svært effektiv arbeidsøkt; fem timers iherdig innsats – var tre strender ryddet for avfall.

Postet 27.08.2018

Polar Krafts ansatte og deres familier er svært ivrige brukere av naturen, både i Vesterålen og i resten av fylket. Under en fjell- og kajakktur i det aktuelle området tidligere i sommer ble det avdekket store mengder marint avfall. Og med et sterkt ønske om å bidra til ren natur, var veien fra tanke til handling kort.

– Vi bruker naturen og da er det naturlig at vi gjør en innsats for å bidra når vi ser at naturen trenger hjelp.

Under slagordet “Alt vi gjør i dag, er med tanke på i morgen” tok Polar Kraft kontakt med en av sine næringskunder Nordlaks, også de med et sterkt fokus på samfunnsansvar. Nordlaks tente på idéen og stilte villig opp med både båter, personell og lunsj til strandryddegjengen.

Fem timer senere var de tre strendene ryddet og 40 sekker fylt med plast, tau, isopor og annet avfall ble lastet ombord i båtene og fraktet til gjenvinning. I tillegg ble rør, oljedunker, bildekk og bøyer – i alt ca et tonn avfall – fraktet vekk.

Etter en meningsfull og trivelig dag i naturens tjeneste er både Polar Kraft og Nordlaks inspirerte til å ha fokus på miljøtiltak, samt å fortsette med slike aksjoner.

– Kanskje kan dette inspirere andre, sånn at det til slutt kan bidra til at Vesterålen blir et av de reneste områdene i landet.

– Med dette ønsker vi å sende stafettpinnen videre og håper at både andre bedrifter og privatpersoner tar dette videre.

Vil du rydde strender og fjæreområder der du bor må du kontakte ditt lokale avfallsselskap for å få utdelt sekker og skjema for registrering av avfallet.

Vi støtter lokalsamfunnet

Polar Kraft har som mål å bygge opp en bærekraftig og levende bedrift, en attraktiv arbeidsgiver og en aktiv aktør i lokalsamfunnet. En aktør som bidrar til arbeidsplasser, skatteinntekter, utvikling og et levende kultur- og idrettsmiljø. Vi ønsker at bedrifter og privatpersoner i våre områder skal velge oss som strømleverandør fordi de vet at vi har en omtanke for oppvekst, trivsel og tilhørighet og fordi vi alltid kan levere en konkurransedyktig strømpris.

Alt vi gjør i dag, er med tanke på i morgen.

 

Powered by FUNN