Polar Kraft velger damefotballen

- Aldri vært satset så bra som nå!

Postet 16.05.2019

 I fotballen er det ofte gutta som stikker av med oppmerksomheten. I Polar Kraft ønsker vi et ekstra fokus på jentene. Derfor støtter vi i år damefotballen litt ekstra.

Malin, Mina og Ingeborg har alle ambisjoner om å rykke opp med Mjølner. Og synes det er artig at damefotball er i ferd med å ta av. Denne uken fikk de prøve seg mot allnorsk motstand fra Medkila i cupen. Harstad-jenter med masse erfaring fra øverste nivå og flere proffspillere i troppen. I en time var kampen helt jevn – før slutten ble i tyngste laget.

- Det er så kult at Polar Kraft gjør dette. Og nå begynner jo damefotballen å ta av. Store klubber i Europa satser tungt på fotball og lykkes man med damefotball kan det vente god lønn og helproffe klubber, forteller kaptein Malin Juliussen.

- Det har aldri vært artigere å satse fotball enn nå. Gode trenere. Masse folk på trening og en gjeng med skikkelige ambisjoner, sier Ingeborg Soleng.

Og det er ikke rart de ser lyst på fremtiden. Mot Medkila startet fem 15-åringer kampen, inkludert Mina Frantzen. Etter hvert ble også Ingeborgs lillesøster Anna (14) byttet inn.

 - Det er vanskelig, men vi satser mot opprykk, sier Mina.

 I Polar Kraft er det et helt bevisst valg å støtte jentene.

 - Vi i nord trenger noe som holder på damene. Landsdelen har en negativ befolkningsutvikling sett mot resten av Norge. Da ønsker vi å være med til å bidra til at det er gode tilbud for de som ønsker å bli. Og for at unge jenter skal ha forbilder lokalt, sier Frank Sundermeier – salgssjef i Polar Kraft.

PS! Resten av fotballen i Narvik får også nyte godt av Polar Kraft. Narvikhallen skifter nå navn til Polar Kraft-hallen og selskapet er med på spleiselaget som bytter ut kunstgresset i byens innendørs storstue for fotball. I tillegg har Mjølners venner både blant bedrifter og privathusholdninger brukt Idrettsstrøm så flittig at klubben totalt har hentet ut over 300.000 fra konseptet.

Powered by FUNN