- En avtale til det beste for kundene

Polar Kraft og Kraftriket har avtalt å starte forhandlinger om en fusjon. Til det beste for kundene.

Postet 23.03.2021

Strømbransjen er i kraftig endring. Fra rent strømsalg – til en stadig større leverandør av teknologi til hjemmebruk.

Dette er en del av bakteppet for at de to strømleverandørene Polar Kraft og Kraftriket skal i gå i forhandlinger. Med en klar intensjon om en fusjon.

- For oss handler det om å sørge for at vi har et selskap som klarer å levere til kundenes forventninger på alle områder, sier styreleder i Polar Kraft Liina Veerme – og lister opp:

  • Pris
  • Teknologi
  • Lokal tilstedeværelse

Liina_Veerme_sks

Liina Veerme, styreleder i Polar Kraft. Foto: SKS

- Vi blir konstant utfordret på pris og teknologi. Det er bra – og sørger for at kundene våre får best mulige produkter til lavest mulig pris. Lokal tilstedeværelse i kjerneområdene våre er vi uslåelige på, sier Veerme.

Nye konsepter, produkter og tjenester

Gjennom fusjonen skal Kraftriket og Polar Kraft samarbeide om å være i front av utviklingen:

- For kundene skal selskapene fremstå som de samme. Polar Kraft skal være merkenavnet i nord, Kraftriket i sør – med da samme flinke folkene på jobb. Forskjellen er at vi nå har muskler til å utfordre alle også på teknologi. Målet er at vi kan levere nye konsepter, produkter og tjenester, sier administrerende direktør Herold Myrland.

Han lover et offensivt Polar Kraft i fremtiden.

- Fremtidens kunder forventer fremtidens løsninger. Denne fusjonen vil sette oss i stand til å levere disse løsningene, sier Myrland.

– For eksempel ser vi allerede nå at vi kan tilby en oppgradert app til våre kunder. I tillegg er appen under utvikling – så kundene tas med på råd om hva de forventer å få i appen. Det vil være til stor glede for våre kunder, sier han.

Herold_Myrland_Polar_Kraft

Herold Myrland, administrerende direktør i Polar Kraft. Foto: Rune Dahl

Veerme lover at det lokale fotavtrykket vil være minst like stort som før.

- Vi skal fortsette å levere bidrag til bærekraftige lokalsamfunn. Dette gjelder bidrag til kultur, idrett og ulike arrangementer, sier hun.

Den nye virksomheten vil fortsatt være eid av de lokale energiselskapene og kommunene.

– Vi beholder de kontorene vi har i dag. Lokal tilhørighet og tilstedeværelse er selve fundamentet i begge selskapene, sier Anders Kvamme, direktør i Kraftriket.

Anders Kvamme skal lede den samlede virksomheten. Herold Myrland fortsetter som administrerende direktør i Polar Kraft og vil ivareta viktige lederfunksjoner i det nye morselskapet.

Anders_Kvamme_kraftriket

Anders Kvamme, administrerende direktør i Kraftriket. Foto: Christine Stokkebryn

Fakta om Kraftriket

Kraftriket er en nasjonal leverandør av strøm med lokal tilhørighet og lokal tilstedeværelse. Selskapet består av de tidligere strømsalgsvirksomhetene til Valdres Energi, Midt-Telemark Energi, Stange Energi, Ringerikskraft, Midtkraft, NØK (Nord-Østerdalen Kraftlag), Lærdal Energi, Sør-Aurdal Energi og Nore Energi. Kraftriket AS ble etablert i 2017 av Valdres Energi og Ringerikskraft.

I overkant av 40 ansatte er fordelt på kontorer på Fagernes, Ulefoss, Stange, Hønefoss, Vikersund, Tynset, Rødberg og Lærdal.


Fakta om Polar Kraft

Polar Kraft er et resultat av at tre sterke eiere – Salten Kraftsamband i Salten, Nordkraft i Harstad og Narvik og Lofotkraft i Lofoten – ønsket å skape en attraktiv og konkurransedyktig strømleverandør med et tydelig lokalt nordnorsk fotfeste og med nasjonale ambisjoner.

I 2018 ble SKS kraftsalg og Kraftinor sammenslått til Polar Kraft AS, og i 2021 ble Hålogaland Kraft og Nordkraft fusjonert. Hålogaland Kraft Kunde ble da Polar Kraft.

41 ansatte er fordelt på kontorer på Myre, Sortland, Narvik, Ballangen, Harstad, Svolvær, Fauske og Bodø.

 

Powered by FUNN