Earth hour 25. mars 2023

Helt siden 2007 har mennesker verden over markert Earth Hour med å slukke lyset i én time. I 2023 trapper vi opp innsatsen. Bli med på den viktigste timen for jorda vår!

Postet 22.03.2023

Skal du markere Earth Hour i år? Det håper vi! WWF har markert Earth Hour siden 2007, tradisjonelt ved å slukke lyset for miljøet i én time. Earth Hour er verdens største fellesdugnad – og en sterk symbolsk handling for å markere at verden står sammen mot klimaendringer og naturtap.

Earth Hour engasjerer både enkeltmennesker, næringsliv og myndigheter, og markeres i år lørdag 25. mars kl 20.30-21.30.

Earth hour Polar Kraft

VIKTIG: Earth Hour får i 2023 fornyet fokus, og du oppfordres til å bruke 60 minutter på å gjøre noe positivt for naturen. Å plukke søppel kan være en slik aktivitet.

De neste syv årene er kritiske

Natur forsvinner hvert år i et alarmerende tempo verden over, mye på grunn av måten vi mennesker bruker den på. Per i dag er mennesker den største trusselen mot planeten vår. Vi er den første generasjonen som ser konsekvensene, og den siste som har mulighet til å rette det opp igjen, melder WWF på sine nettsider.

Visste du at de neste syv årene er kritiske for fremtiden vår? For å unngå at jordkloden får uopprettelige skader må vi sørge for at den globale oppvarmingen holder seg under 1, 5 grader. Vi må dessuten reversere naturtapet innen 2030 – slik at vi kan gå inn i et nytt århundre med mer, og ikke mindre, natur enn i dag.

For å lykkes med dette må individer, samfunn, næringsliv og regjeringer trappe opp innsatsen for å beskytte og bevare jordkloden. Under gir vi deg noen tips til hva du kan gjøre.

Earth Hour engasjerer over hele verden

FOR NATUREN: Earth Hour engasjerer over hele verden – og er verdens største fellesdugnad. I år markeres Earth Hour lørdag 25. mars.

Nytt i år: #biggesthourforearth

Earth Hour får i 2023 får nytt fokus når man går sammen om #BiggestHourForEarth. Det handler ikke kun om å slå av lyset, men at vi selv kobler av og tar en pause fra våre hverdagslige gjøremål – og bruker 60 minutter på å gjøre noe positivt for naturen og oss selv.

Dette kan du gjøre:

Lær mer om planeten: Ekstra kunnskap er viktig – og bevissthet er tross alt det første skrittet til endring. Se en dokumentar eller lytt til en podcast. Vi anbefaler serien «Our Planet» – fortalt av Sir David Attenborough. Du finner den her.

  • Tilbring tid i naturen: Å tilbringe tid i naturen er en av de beste måtene å sette pris på naturen på – og bli inspirert til å beskytte den!
  • Plukk søppel: Ta på deg hansker, gå rundt i nabolaget og plukk opp søppel du kommer over. Husk å sortere det du finner!
  • Bytt lyspærer: Skift til miljøvennlige og energieffektive lyspærer.
  • Inspirer andre til å ta vare på planeten: Fortell noen om Earth Hour, del et innlegg på Facebook eller inviter venner og familie på en naturdokumentarkveld!
Powered by FUNN