Ditt strømforbruk

Vi bruker strøm til alle døgnets tider. Fra vi står opp om morgenen til vi legger oss om kvelden benytter vi oss av flere titalls elektriske apparater. Hva skulle vi gjort uten strøm?

Postet 14.01.2021

Illustrasjon: Hanne Berkaak/byHands

Hvor mye strøm du bruker kan variere. Det avhenger blant annet av størrelsen på boligen din, antall familiemedlemmer, antall yttervegger, TEK-standard og mye mer. I Norge bruker vi mest energi til oppvarming, enten vi kun har elektrisk oppvarming eller benytter andre kilder som fjernvarme eller varmepumpe.

Eneboliger er den mest energikrevende boligtypen, og bruker i snitt over dobbelt så mye energi som en blokkleilighet. For en familie på fire som bor i en enebolig, har elbil og kun elektrisk oppvarming kan energiforbruket fordele seg som i eksempelet du ser her:

Fordeling av strømforbruk i en typisk norsk husholdning

Ditt strømforbruk

  • En runde med en moderne oppvaskmaskin koster cirka en krone.
  • Å kjøre en moderne vaskemaskin koster cirka 60 øre. Spanderer du en runde i tørketrommelen kommer du opp i kr 1,50 til sammen.
  • Å kjøre en mil med elbil kostet i gjennomsnitt kr 2,30 i 2019. Til sammenligning kostet det kr 12,60 å kjøre en mil med bensinbil og kr 9,70 med dieselbil.
  • En husholdning kan spare 8000 kroner bare i drivsstoffkostnader på å bytte fra bensinbil til elbil. TV-titting koster 12 øre i timen.
  • Hvis du ser TV tre timer om dagen koster det deg 128 kroner i året.
  • Å lade mobilen hver dag i ett år koster deg litt over 4 kroner tilsammen.

I regneeksemplene er det brukt en samlet strømpris på kr 115,9 øre/kWh i 2019.

Strøm - dette betaler du for

 


Last ned MinStrøm

Apple store icon Google play icon

 

Slik kan du følge med på strømforbruket ditt

Liker du å ha full kontroll? Logg deg inn på Min side  så får du god oversikt over din strømavtal og forbruk.

Hvem skal jeg kontakte hvis jeg har spørsmål?

For spørsmål om fakturaen og strømforbruket ditt, kontakt oss. For spørsmål om strømmåleren og det elektriske anlegget ditt, kontakt ditt nettselskap.

SE VÅRE STRØMAVTALER 

 

Powered by FUNN