Økte strømpriser og økte avgifter til staten.

Høye strømpriser og enda høyere avgifter til staten er et hett tema i et enda hetere sommernorge. Og til tross for at vi i Nord-Norge ikke har smakt mye av det gode sommerværet, får vi mange av ulempene ved at det tørre været gir høyere strømpriser.

 

 

Postet 28.06.2018

De strømprisene vi har sett så langt i 2018 er de høyeste siden 2011. Den kalde vinteren fikk strømprisen til topps, og i snitt betalte norske husholdninger hele 106,4 øre per kilowattime (kWh) for strøm inkludert avgifter og nettleie i første kvartal(SSB). Den tørre sommeren har heller ikke bidratt til bedringer i andre kvartal.

Kun tre ganger etter årtusenskiftet har strømmen vært dyrere i Norge.

– Vi har et væravhengig kraftsystem i Norge som normalt gir oss tilgang på rikelig, ren og rimelig strøm. Men i perioder som nå, med en unormalt tørr vår og sommer, blir det mindre vann til kraftproduksjon og da øker prisene. Da er det bra at vi kan importere kraft fra våre naboland, men prisnivået nå er høyere enn det vi har vært vant til de siste årene, sier Oluf Ulseth i Energi Norge.

Høye avgifter til staten

Ikke nok med at strømprisene er ekstra høy, og at signalene tilsier at dette nivået skal fortsette. De høye avgiftene på toppen bidrar til å gjøre belastningen større og utgjør nå mer enn en tredjedel av strømregningen. 

– Politikerene har brukt år med lave strømpriser til å øke el-avgiften. De siste ti årene er avgiften økt med 60 prosent, og den utgjør nå over 14 milliarder kroner inkludert moms. Det blir en merbelastning for kundene og dessuten et uheldig signal mot bruk av klimavennlig energi som vi skal bruke mer av i fremtiden, sier Ulseth.

Skal vi nå målene om kutt i klimautslipp, samt kunne skape nye arbeidsplasser gjennom elektrifisering må myndighetene legge til rette ved å lempe på avgiftene for forbrukerne.

Vårt beste råd

Så bytt ikke bort din lokale strømleverandør i håp om en kortsiktig gevinst. Polar Kraft jobber nemlig aktivt for at du skal ha den beste strømprisen ut fra den strømavtalen du har valgt. 

Vi støtter lokalsamfunnet

Polar Kraft har som mål å bygge opp en bærekraftig og levende bedrift, en attraktiv arbeidsgiver og en aktiv aktør i lokalsamfunnet. En aktør som bidrar til arbeidsplasser, skatteinntekter, utvikling og et levende kultur- og idrettsmiljø. Vi ønsker at bedrifter og privatpersoner i våre områder skal velge oss som strømleverandør fordi de vet at vi har en omtanke for oppvekst, trivsel og tilhørighet og fordi vi alltid kan levere en konkurransedyktig strømpris.

Alt vi gjør i dag, er med tanke på i morgen.

 

Powered by FUNN