- Til sammen har vi utdannet 650 trenere, tilknyttet ulike treningssentre rundt om i Norge, forteller Helle Aanesen – daglig leder i Aktiv mot Kreft.
Organisasjonen er organisert som et idrettslag og er mest kjent for å utvikle såkalte Pusterom ved norske sykehus og å utdanne AKTIV-instruktører rundt i Norge.
Totalt har over 1.000 nordmenn nå en strømavtale, som sikrer foreningen nesten 140.000,- i årlige bidrag.
- De har vel egentlig satt en uslåelig rekord. Det idrettslaget med nest flest støttespillere har 350. Aktiv mot Kreft har over 1.000 og det øker hele tiden, sier konseptansvarlig Morten Stormo.
Han mener årsaken er ganske opplagt. - Avtalen er veldig god, men ikke alle strømkunder er knyttet til et idrettslag. Derfor treffer dette mennesker over hele Norge. Fordi man ser at man kan betale strømmen både med hjerne og hjerte, sier han.
Har du en egen Aktiv mot Kreft-instruktør i ditt nærområde?
Sjekk listen her – for sjansen er slett ikke liten.
Aktiv dame er aktiv mot kreft
Personlig trener Gro Thomassen fra Bodø skjønte tidlig at behovet for en aktiv livsstil er viktig hvis du rammes av kreft.
Hun er veldig fornøyd med å ha puttet spesialkompetanse for kreftpasienter inn i verktøykassa:
To ganger i uka har hun nå gruppetreninger på Vardesenteret på Nordlandssykehuset i Bodø. I tillegg har hun PT-timer med flere pasienter, som av ulike årsaker ikke er med på gruppetimene.
- Behovet for denne kompetansen er veldig stor, sier hun.
Både hennes bror og hennes far har møtt sykdommen, som hvert eneste år rammer hele 35.000 nordmenn. Men, med stadig bedre behandlingsmetoder, er det heldigvis stadig flere som overlever sykdommen.
Men den tøffe behandlingen skaper også usynlige ettervirkninger.
- Mange pasienter kommer og forteller at de innimellom skulle ønske at sykdommen også var synlig på utsiden. Det er mange tøffe dager etter man er friskmeldt. Men stadig mer forskning viser at rett og god trening er den beste terapien, forteller Thomassen.
Sykkeltur med mening
Hun har også syklet fire ganger fra Oslo til Paris i regi av Team Rynkeby til inntekt for Barnekreftforeningen.
- Det første året syklet vi sammen med Rogaland og året etter startet vi opp det første laget fra Nord-Norge. Der får du virkelig føle på hvordan det er å miste noen. Hver dag syklet vi mellom 15 og 20 mil og hver dag ble du minnet på hvorfor vi gjorde dette. Flere av deltakerne har mistet sin nære og kjære og noen er selv rammet av sykdommen. Dette er virkelig en sykkeltur med mening og som fører til at du vil gjøre enda mer for kreftsaken, forteller Thomassen.
I tillegg til å være Aktiv mot kreft-instruktør, er hun også inkluderingskoordinator hos Bodø Idrettsråd.
- Det passer meg perfekt. Jeg brenner for inkludering og jeg får dermed jobbet med dette både for unge og de som er rammet av kreft. Det gir livet mening, sier hun.
Hun løfter også frem både utdanningen gjennom Aktiv mot kreft og nettverket de har bygget.
- Er jeg usikker på noe har jeg mange jeg kan kontakte. Og utdanningen har gjort meg trygg på det jeg gjør og gitt meg masse nyttig kunnskap, sier hun.
- Å ha mye kompetanse ute på treningssentrene mener vi er viktig. Det er en tøff jobb å trene seg opp igjen. Gjennom opplegget tilfører vi flinke instruktører den rette kompetansen, sier Helle Aanesen – daglig leder i Aktiv mot kreft.
Les også saken: Håper på Pusterom allerede i 2022
Støtt Aktiv mot kreft
Les også:
Nå får idrettslag i Norge utbetalt idrettsstøtten
Håper på Pusterom allerede i 2022
Slik klarte de det umulige
Idrettsstrøm skaper bolyst i Lofoten
Idrettsstrøm 2021: En sjeldent god avtale for lommeboka
Ta gjerne kontakt for mer informasjon om Idrettsstrøm:
Morten Stormo. Tlf 476 64 555
morten.stormo@polarkraft.no