Polar Eco - Bli kjent med strømforbruket ditt

Polar Eco er en enhet som kobles til strømmåleren som viser hjemmets energiaktivitet i sanntid. Polar Kraft tror at første steg på veien til å spare strøm, er å bli bevisst på forbruket. Polar Eco er første steg på en reise der vi ønsker mer bevisste forbrukere, og på sikt ønsker vi også å lansere mulighet for å styre mer av strømforbuket ditt gjennom samme løsning.

Polar Eco kommer i 2 versjoner, en som er basert på wifi, og en versjon som er basert på mobilnettet LTE-m. De fleste vil kunne klare seg med wifi-enheten, men de som for eksempel ikke har wifi-dekning der måleren står eller som ikke har wifi på hytta, vil kunne bruke mobil-versjonen.

Priser

Polar Eco Wifi: kr 399,- + 39,- i månedsavgift
Polar Eco LTEm (mobilnett): kr 499,- + 49,- i månedsavgift

Alle priser er inkl mva. I tillegg kommer 70 inkl. mva. i frakt. I bestillingsskjemaet under kan du velge hvilken versjon du ønsker.

Vilkår Polar Eco

BESTILL POLAR ECO

Hva følger med Polar Eco?

I pakken får du Polar Eco, en USB-kabel og en nettverkskabel. I tillegg til en enkel bruksanvisning for hvordan du kobler opp enheten. Oppkoplingen skjer enkelt gjennom EcoMonitor appen.

Polar Eco app

Med appen får du oversikt over strømforbruket ditt i sanntid. I tillegg til dette vil appen vise deg historisk forbruk fra det tidspunktet du tar i bruk enheten. I menyen nede finner du også prisinformasjon time for time, for dagens pris og morgendagens pris (NB! Morgendagens pris er ikke tilgjengelig før ca kl 1300 hver dag). Annen funksjonalitet er beskrevet over, og appen vil kontinuerlig oppdateres med ny funksjonalitet.

Appen EcoMonitor finner du på Google Play eller App Store. Der kan du registrere deg som bruker og følge enkle steg for å koble opp systemet. (NB! Du må ha fått åpnet HAN-porten på måleren før du kobler opp Polar Eco. Vi har ikke lov til å gjøre dette for deg, det må bestilles hos netteier fra den som eier måleren. Vår erfaring er at de fleste netteiere nå har enkle skjemaer du kan fylle ut og sende dem, og de behandler disse søknadene raskt).

Polar_eco_app

Apple store icon Google play icon

Enkelt å installere - hva må du gjøre?

Alle nye, smarte strømmålere er utstyrt med en såkalt HAN-port. Av personvernhensyn er porten stengt, og du må selv gi nettselskapet beskjed dersom du vil åpne den.

  1. Ta kontakt med ditt nettselskap for å bestille åpning av HANporten i strømmåleren. Det er smart å gjøre dette rett etter at du har bestilt enheten, så er alt klart når du mottar Polar Eco-enheten.
  2. Last ned appen EcoMonitor, bruk en av linkene over her, eller søk i App Store (Iphone) eller på Google Play (Android), avhengig av hvilken mobiltelefon du har.
  3. Koble til Polar Eco, det følger med en enkel installasjonsveiledning
  4. Nå kan du følge med ditt strømforbruk i sanntid

 

Hvorfor kan jeg ikke kjøpe enheten, hvorfor må jeg være kunde hos Polar Kraft for å bruke tjenesten, og hvorfor skal dere ha enheten tilbake hvis jeg sier opp avtalen?

Det er flere årsaker til dette. For det første så har vi en plan om å videreutvikle Polar Eco enheten til å inngå i flere andre tjenester som vi kommer til å lansere. Blant annet innenfor varmestyring, smarthus, solcelleanlegg, batterier, smart elbillading og forbrukerfleksibilitet. Vi ønsker at det skal lønne seg å være kunde hos oss, og paradoksalt nok, så har vi en strategi om at vi skal hjelpe våre kunder til å bruke mindre strøm. Den billigste strømmen er den du ikke bruker. Det gir også en stor miljøgevinst, ettersom samfunnet da kanskje slipper og bygge ut nye linjer og mer kapasitet. For det andre så har elektronikken i denne enheten lang levetid. Polar Kraft har et sterkt fokus på bærekraft og miljø. Dersom en kunde velger å si opp avtalen og returnerer enheten, så tar vi inn enheten og bruker de elektroniske komponentene på nytt i en ny enhet til en ny kunde. DET er bærekraft og sirkulærøkonomi i praksis.

Har du noen spørsmål før du bestiller? Ta kontakt med oss kunde@polarkraft.no, chat eller ring oss på telefon 987 02 006.

BESTILL POLAR ECO

Powered by FUNN