Opprinnelsesgaranti

Opprinnelsesgaranti

Ved å kjøpe opprinnelsesmerket strøm som tillegg på din strømavtale, velger du å ta et aktivt miljøvalg. For 5 kr/ per dag (gjelder privatkunder fra 01.01.2023), sikrer du at det produseres like mye norsk vannkraft som du selv bruker.

Polar Kraft kjøper opprinnelsesgaranti fra følgende kraftverk:

Heggmoen kraftverk, Bodø
Produksjon: 52 GWh - Mer info

Storelvvatn kraftverk, Sulitjelma
Produksjon: 19 GWh - Mer info 

Taraldsvik kraftverk, Narvik
Produksjon: 10 GWh - Mer info

Kongsmarka kraftverk, Svolvær
Produksjon: 8,5 GWh - Mer info

Fossan kraftverk, Gratangen
Produksjon: 18,3 GWh - Mer info

Hva er opprinnelsesgaranti?

En opprinnelsesgaranti er et bevis på at en viss mengde strøm, 1 MWh, er produsert fra en spesifisert energikilde, i et gitt år. Opprinnelsesgarantiene er merket med informasjon som kjennetegner produksjonen. For eksempel er opprinnelsesgarantiene merket med hvilket kraftverk de stammer fra, hvor gammelt kraftverket er og hvilken teknologi det er snakk om (for eksempel vannkraft eller vindkraft).

Opprinnelsesmerket strøm er en strømavtale der leverandøren kjøper opprinnelsesgarantier tilsvarende kundens strømforbruk.

Polar Kraft kjøper opprinnelsesgarantier fra flere kraftstasjoner og er en garanti for at en viss mengde fornybar strøm er produsert ved et bestemt kraftverk. Garantien dokumenterer at du som kunde har reservert fornybar kraftproduksjon i markedet tilsvarende ditt forbruk.

Har du flere spørsmål?

Ta kontakt med vår kundeservice.

Eller:

les mer om opprinnelsesgarantier på Norges vassdrags- og energidirektorat sin hjemmeside.

Powered by FUNN