Opprinnelsesgaranti

Opprinnelsesgaranti

Polar Kraft kan tilby opprinnelsesgaranti på strømavtalen Polar Spot. Polar Spot er en spotprisavtale hvor du får en til enhver tid markedsriktig pris.

Les mer om strømavtalen Polar Spot.

Hva er opprinnelsesgaranti?

Opprinnelsesgaranti er en merkeordning innført av EU for å gi forbrukeren valget mellom fornybar energi og ikke-fornybar energi.

Opprinnelsesgarantien garanterer for at kraftselskapet din kraft kommer fra produserer like mye fornybar energi som den energimengden du som kunde med opprinnelsesgaranti bruker.

Hvorfor kan ikke energien jeg får med opprinnelsesgaranti være 100% fornybar?

Energi som produseres i Norge ligger i samme strømnett som f.eks. Sverige, Tyskland og Russland. Dette er for at man skal kunne produsere, selge og kjøpe strøm der den trengs slik at energien vi produserer ikke går til spille. Det er derfor ikke mulig å "dele opp" fornybar og ikke-fornybar energi i leveransen til deg.

Opprinnelsesgaranti garanterer at den mengden strøm som du bruker blir produsert som fornybar energi og på denne måten blir strømnettet litt "grønnere" for hver person eller bedrift som har opprinnelsesgaranti.

Hvorfor har ikke alle strømavtalene fra Polar Kraft opprinnelsesgaranti?

For å kunne gi opprinnelsesgaranti må en kraftprodusent oppfylle kravene til merkeordningen og kunne produsere like mye fornybar energi som den energien kundene våre bruker.

Til dags dato bruker våre kunder mer energi enn det Polar Kraft kan garantere er fornybar. I fremtiden håper vi å kunne tilby opprinnelsesgaranti for alle våre strømavtaler.

Har du flere spørsmål?

Ta kontakt med vår kundeservice.

Eller:

les mer om opprinnelsesgarantier på Norges vassdrags- og energidirektorat sin hjemmeside.

Powered by FUNN