Opprinnelsesgaranti

Opprinnelsesgaranti

Ved å kjøpe opprinnelsesgaranti som tillegg på din strømavtale velger du å ta et aktivt miljøvalg. Da sikrer du at det produseres like mye fornybar energi fra vannkraft som ditt eget strømforbruk.

Polar Kraft kan tilby opprinnelsesgaranti på de aller fleste strømavtalene våre.

Heggmoen Kraftstasjon, Bodø
Produksjon: 52 GWh - Mer info

Storelvvatn Kraftstasjon, Sulitjelma
Produksjon: 19 GWh - Mer info 

Taraldsvik Kraftverk, Narvik
Produksjon: 10 GWh - Mer info

Kongsmarka Kraftverk, Svolvær
Produksjon: 8,5 GWh - Mer info

Fossan, Gratangen
Produksjon: 18,3 GWh - Mer info

Produktet Polar Fornybar er et spotprodukt som inkluderer opprinnelsesgarantier fra Heggmoen kraftstasjon i Bodø kommune. Den kan du bestille her

Her kan du bestille Polar Fornybar

 

Hva er opprinnelsesgaranti?

Opprinnelsesgaranti er en merkeordning innført av EU for å gi forbrukeren valget mellom fornybar energi og ikke-fornybar energi.

Opprinnelsesgarantien garanterer for at kraftselskapet din kraft kommer fra produserer like mye fornybar energi som den energimengden du som kunde med opprinnelsesgaranti bruker.

Hvorfor kan ikke energien jeg får med opprinnelsesgaranti være 100% fornybar?

Energi som produseres i Norge ligger i samme strømnett som f.eks. Sverige, Tyskland og Russland. Dette er for at man skal kunne produsere, selge og kjøpe strøm der den trengs slik at energien vi produserer ikke går til spille. Det er derfor ikke mulig å "dele opp" fornybar og ikke-fornybar energi i leveransen til deg.

Opprinnelsesgaranti garanterer at den mengden strøm som du bruker blir produsert som fornybar energi og på denne måten blir strømnettet litt "grønnere" for hver person eller bedrift som har opprinnelsesgaranti.

Har du flere spørsmål?

Ta kontakt med vår kundeservice.

Eller:

les mer om opprinnelsesgarantier på Norges vassdrags- og energidirektorat sin hjemmeside.

Powered by FUNN