Billig strøm

Billig strøm

Polar Spot Lavpris

Det første de fleste søker på når de er på jakt etter en ny strømleverandør er «billig strøm». Det er selvsagt enkelt å forstå; alle vil jo ha en god strømavtale som gir billig strøm. Men hvordan finner vi ut om strømmen er billig strøm? Kanskje høres det ut som billig strøm når selgeren presenterer det i telefonen eller i forbifarten på et kjøpesenter, men så viser det seg etter hvert at prisen er langt høyere enn antatt. Uansett om vi skal bestille strøm til hjemmet vårt, til hytta vår eller til bedriften vår, er vi ute etter en strømavtale som er billigst mulig, og utover det ivaretar våre interesser. Billig strøm er ikke bare billig strøm.

Hvordan kan vi finne ut om vi har fått en avtale som gir oss billig strøm?

Alle strømselskapene har flere forskjellige strømavtaler som kunden, enten det er privatkunder eller bedriftskunder, kan velge mellom. De fleste gir billig strøm. Den største forskjellen mellom strømavtalene er om du velger fast eller flytende strømpris. Du kan også få en billigere strømpris om du velger en digital løsning der du administrerer avtalen selv via mobiltelefon og autgiro. Men husk at det er mange tillegg i prisen og det er viktig å sammenlikne riktige priser for å se om du har billig strøm.

Hva er billig strøm for deg?

Her vil vi se på hva en strømavtale og billig strøm innebærer og hva du bør være oppmerksom på når du inngår en strømavtale. Det er ikke sikkert at du ønsker å ha den absolutt billigste strømprisen heller. Billig strøm er ikke bare billig strøm. Kan hende ønsker du å være med og bidra til det lokale kultur- og idrettslivet der du bor gjennom din strømavtale. Det høres dyrt ut, tenker du kanskje? Nei, det blir ikke noe særlig dyrere, mener vi. Det kan forklares med at når mange nok er med og trekker lasset, får man en god avtale med billig strøm, og derigjennom drypper det strømkroner tilbake til lokalsamfunnet du bor i.

Fast strømpris – er det billig strøm og er det noe for meg?

Velger du en fast strømpris hos Polar Kraft kan du vanligvis velge mellom 1 år fastpris, 3 år fastpris og 5 år fastpris. Men gir det billig strøm?

Velger du en fastpris velger du ikke den billigste strømprisen, men du velger en trygg og forutsigbar pris. I perioder med høy strømpris kan en fastpris være det rimeligste alternativet og gi billig strøm. Mange har bundet strømprisen på et høyt nivå, men vært de som satt igjen med billig strøm når alt kom til alt. Å binde strømprisen kan sammenliknes med å binde renta; du aksepterer å binde prisen på en strømpris som ligger over dagens nivå. Når da eventuelt strømprisene stiger, sitter de som har bundet strømprisen igjen med billig strøm sammenlignet med de som har valgt en flytende strømpris. På den andre siden kan de som har bundet strømprisen risikere å sitte med en strømregning som er høyere en de øvrige i markedet, når strømprisene faller.

Men som med bankrenta, her gjelder det å stole på sin egen beslutning. Hvis trygghet og forutsigbarhet er avgjørende for at din hverdag skal gå opp, vil nok fastpris være rett for deg, selv om det ikke er det billigste strømavtalen på sikt. Billig strøm er ikke bare billig strøm.

Flytende strømpris eller spotpris – er det billig strøm og har jeg råd til det?

De som derimot velger en flytende strømpris fra Polar Kraft vil nok oppleve at deres strømavtale varierer mellom å ha billig strøm og å ha dyr strøm. Det som imidlertid viser seg er at de som velger flytende pris, det være seg strøm eller bankrente, som regel opplever at de har den billigste strømprisen over tid. De må selvsagt ta høyde for å betale mer i perioder, men strømprisen utjevner seg på sikt og da blir det billig strøm. Flytende strømpris, eller spotpris som det også kalles, passer for deg som ikke trenger forutsigbarheten fastpris gir. Hvis økonomien din er fleksibel, kan også strømavtalen din være det. Det tjener du på i det lange løp. Har du råd til de høyeste periodene er det nok lurt å "go with the flow", eller "flyte med". Det gir billig strøm!

Velg den strømavtalen din økonomi tillater og få billig strøm

Vårt råd vil alltid være at du skal velge den strømavtalen som passer din økonomi best. Her har Polar Kraft mange gode strømavtaler å velge mellom som gir billig strøm. Har du en sårbar økonomi som ikke tåler store variasjoner i strømprisen, bør du vurdere en strømavtale der du binder prisen på ett til fem år. Tryggheten og stabiliteten du får fra en fastprisavtale er verdt det lille ekstra du betaler, for å kunne planlegge budsjettet ditt og få en tryggere hverdag, samtidig som du får relativt billig strøm. Har du derimot en økonomi som tillater større svingninger i privat- eller bedriftsøkonomien, kan du ta sjansen på en høy strømpris i perioder, for å ta det igjen i perioder med billig strøm. Velg den strømavtalen som passer din økonomi best! Billig strøm er ikke bare billig strøm.

Er du økonomisk i strømbruken din og gir det deg billig strøm?

Enkle, strømsparende vaner gir billig strøm

En annen del av regnestykket er dine egne holdninger til strømsparing. Har du ingen strømsparende vaner kan den ellers så billige strømavtalen din bli dyrere enn den trenger å være og billig strøm blir dyr. Noen av tipsene for billig strøm er å ikke ha på lyset i rom som ikke er i bruk, skru ned varmeovnen med noen grader (og ta på seg noen gode ullsokker) og gjøre smarte investeringer når du oppgraderer eller bygger hus og leilighet. Med god isolering og gode vinduer unngår du å "fyre for kråka", kjøper du nye varmeovner er det lurt å kjøpe med nattsenkings-funksjon. Da kan du holde en god temperatur når du er hjemme og våken, samt at temperaturen automatisk senkes når du sover eller er borte på jobb eller skole. Dette gjør billig strøm billigere.

Polar Kraft jobber aktivt med å hjelpe kundene sine å spare strøm og gjøre billig strøm litt billigere i hverdagen, og på den måten spare penger. Spør oss gjerne om gode strømsparetips og tiltak for å gjøre regningen din litt mindre.

Se noen gode strømsparetips for billig strøm fra oss her.

Billig strøm? Strømforbruket er kun en liten del av regningen du får i posten!

Billig strøm? Husk å trekke fra nettleien

En feil mange gjør når de sammenlikner strømpriser for å få billig strøm fra nye leverandører er at de glemmer å trekke fra nettleien. Uansett hvilken strømleverandør du velger og hvor billig strøm de kan tilby, vil du alltid måtte betale den samme nettleien til nettselskapet i ditt område. Nettleien går til det nettselskapet som eier strømnettet der ditt strømpunkt ligger. Det vil si at du kan aldri bytte nettselskap, du kan kun bytte strømleverandør. Billig strøm er kun en del av regnestykket.

Billig strøm? Høye avgifter til staten

I tillegg til strømpris og nettleie kommer avgifter til staten. Dette vil også alltid komme i tillegg, uansett hvilken strømleverandør du velger, billig strøm eller ikke. Ikke nok med at strømprisene er ekstra høy, og at signalene tilsier at dette nivået skal fortsette. De høye avgiftene på toppen bidrar til å gjøre belastningen større og utgjør nå mer enn en tredjedel av strømregningen. Som gjør billig strøm dyrere.

Politikerene har brukt årene med lave strømpriser og billig strøm til å øke el-avgiften. De siste ti årene er avgiften økt med 60 prosent, og den utgjør nå over 14 milliarder kroner inkludert moms. Det blir en merbelastning for kundene som vises godt på strømregningen uansett om du har billig strøm, og dessuten et uheldig signal mot bruk av klimavennlig energi som vi i Norge skal bruke mer av i fremtiden.

Polar Kraft og andre kraftleverandører jobber for kundene sine for å få bedre vilkår, billig strøm og lavere el-avgifter.

Du kan lese mer om el-avgiftene her.

Billig strøm? Men er det ingen merverdi?

Når du har kommet fram til hvilken avtale du har og tatt vekk utgiftene som avgifter og nettleie, er det selvsagt enkelt å regne ut om man har billig strøm eller dyr strøm. Hvert kvartal går flere forbrukersider ut med fasit på hvem som har levert den dyreste strømprisen og den billigste strømprisen de siste tre månedene. Det er selvsagt viktig for alle strømleverandørene, også for Polar Kraft, å komme høyest mulig på listen over billig strøm, og lavest mulig på listen over dyr strøm. Vi synes jo også det er viktig å minne om at den billigste strømprisen ikke alltid er den beste strømprisen, eller den beste strømavtalen for deg og din husholdning. Billig strøm er ikke bare billig strøm.

Hvorfor er ikke billigst det beste? Billig strøm er vel billig strøm?

Alt vi gjør i dag, er med tanke på i morgen

Polar Kraft har som slagord at "Alt vi gjør i dag, er med tanke på i morgen". Det vil si at vi har et ønske om at det vi gjør, og vår tilstedeværelse i de områdene vi har kontorer, skal bety noe for lokalbefolkningen og kundene våre. I tillegg til å bidra med arbeidsplasser lokalt og å være en fremoverlent arbeidsgiver, ønsker å vi bidra til lokalsamfunnet igjennom sponsing av lokale begivenheter og aktiviteter, og gjennom Polar Kraft-fondet og Kraft til idretten – samtidig som at vi gir kundene våre billig strøm.

Polar Kraft-fondet: Billig strøm for kundene til glede for lag og foreninger!

Vi har etablert Polar Kraft-fondet som hver måned deler ut 5 x 10.000,- til lag og foreninger som trenger et ekstra tilskudd til prosjekter de brenner for. Så langt har vi bidratt til opera på Røst og festival i Bodø, vi har bidratt til trommedamer på Melbu og til Team Rynkebys kamp mot barnekreft, til sportsklubb på Andøya og nytt skitrekk på Sortland, hestesport på Tverlandet og grendehus på Træna, lundefestival på Røst og fotball i Narvik, musikkforening i Kabelvåg og B&OI Turn i Bodø, musikkorps i Sulitjelma og jazzfestival på Sortland, kulturhuset Utsikten i Valnesfjord og turnforening i Ballangen, kystlag i Gildeskål og velforening på Sandneset, miljøpatrulje i Svolvær og mye, mye mer. Dette har vi gjort igjennom å tilby kundene våre gode strømavtaler og billig strøm.

At våre kunder nyter billig strøm fra Polar Kraft betyr at Polar Kraft kan støtte lokalsamfunnet!

I juni 2018 delte Polar Kraft-fondet ut 10.000 kr til Sortland jazzfestival igjennom Sortland jazz og viseklubb!

Polar-Kraft fondet er åpnet for alle små og store prosjekter som gjør lokalmiljøet en litt bedre plass å vokse opp i og bo i. For mer informasjon om Polar Kraft-fondet, klikk her.

Vårt beste råd for billig strøm

Bytt ikke bort din lokale strømleverandør i håp om billig strøm og en kortsiktig gevinst. Billig strøm er ikke bare billig strøm. Polar Kraft jobber nemlig aktivt for at du skal ha den beste strømprisen og billig strøm ut fra den strømavtalen du har valgt, samtidig som at du gjør det mulig for oss å bidra til ditt nærområde.

Vi støtter lokalsamfunnet med billig strøm.

Polar Kraft har som mål å bygge opp en bærekraftig og levende bedrift, en attraktiv arbeidsgiver og en aktiv aktør i lokalsamfunnet. En aktør som bidrar til arbeidsplasser, skatteinntekter, utvikling og et levende kultur- og idrettsmiljø i nord. Vi ønsker at bedrifter og privatpersoner i våre områder skal velge oss som strømleverandør fordi de vet at vi har en omtanke for oppvekst, trivsel og tilhørighet og fordi vi alltid kan levere en konkurransedyktig strømpris med billig strøm.

Kraft til idretten: billig strøm til hverdagsheltene!

I tillegg har Polar Kraft vårt flaggskip Kraft til idretten, som gir idrettslag over hele Norge mulighet til å tjene ekstra kroner og gir billig strøm til kundene våre. Når en strømkunde, privat eller bedrift, velger produktet som heter Idrettsstrøm går ett øre pr kWh til det idrettslaget kunden har valgt som mottaker. Dette er med på å gi idrettslagene en bedre økonomi og i 2017 var bidraget på tilsammen 1,5 millioner.

Idrettslaget Bro mottar penger fra Kraft til Idretten som bidrar med å gjøre det mulig for dem å drive med aktiviteter!

Idrettslaget Bro er det lokale idrettslaget på øyene Lurøy og Onøy i Helgeland. I løpet av 2018 har de fått over 60 bedrifter og privatpersoner som får billig strøm og støtter dem årlig igjennom Kraft til Idretten. Det betyr at de kan forvente å motta mellom 15 til 20.000 kr i støtte hvert år Les mer om saken hos krafttilidretten.no

Billig strøm? Blir det ikke dyrere for meg?

Nei, det blir ikke det. Siden idrettsstrøm er en populær avtale har den mange kunder. Det vil si at vi kan kjøpe inn stort, og da får vi en god pris som gir det billig strøm. Det kommer både deg og idrettslaget ditt til gode.

Vi støtter lokalsamfunnet gjennom billig strøm og gode strømavtaler.

Vi vet hvor viktig det lokale idrettslaget er for oppveksten, trivselen, samholdet og det gode naboskapet. Et godt idrettsmiljø handler ikke bare om fysisk fostring, men om tilhørighet, vennskap og evne til å spille på lag.

Kraft til idretten vil i de fleste tilfeller gi deg billig strøm, billigere strøm enn den avtalen du allerede har, og samtidig gi tilbake til lokalsamfunnet og de du er glad i. Les om hvordan du kan få billig strøm og hjelpe barn, unge og voksne ha en aktiv og gøy hverdag.

BYTT! SPAR! STØTT! FÅ BILLIG STRØM! Sier vi! Det er VINN, VINN!

Les mer om strømavtalen «Kraft til idretten» her.

Billig strøm ja, men hva blir igjen der du bor?

Det er ikke alltid den billigste strømprisen som gir den beste strømavtalen for deg og ditt lokalområde. Billig strøm er ikke bare billig strøm. Om vi trekker fra arbeidsplasser, skatt til kommunen du bor i, små og store bidrag til kultur- og idrettstiltak, og direkte bidrag til idrettslaget som står ditt hjerte nærmest, hva er da billig strøm? Vi er opptatte av å se det store bildet, og i den sammenhengen er kanskje ikke den billigste prisen den beste prisen.

Polar Kraft tilbyr strømavtalene og produkter til konkurransedyktige priser i hele Norge, men foreløpig har vi et hovedfokus på Nord-Norge.

Vi tenker på framtiden: Billig strøm til el-bilister.

Polar Kraft ønsker å bidra til mindre utslipp og en bedre framtid igjennom Polar Ladetorg. Ladetorget er Polar Krafts satsning på el-bil ladestasjoner i Nord-Norge som gir billig strøm til el-bilister. Polar Ladetorg fra Polar Kraft kan brukes av alle; fastboende og tilreisende, og Polar Kraft jobber med å få enda flere el-bil ladestasjoner lokalt i nord sånn at du kan velge billig strøm og en mer miljøvennlig måte å reise på.

Skal man få forbrukerne til å velge el-bil foran bil drevet på fossilt drivstoff er det viktig at man legger tilrette for at ladingen gjøres så smidig som mulig og tilbyr billig strøm. Hva er vel da mer naturlig enn å lade mens du handler, trener, står på ski, er hos tannlegen eller på jobb.

Polar Ladetorg ble lansert i 2017, i tilknytning til alpinbakken i Sulis, og vårt sist etablerte Polar Ladetorg finner du i Bodø, så nå kan du ta el-bilen til Nord-Norges største kjøpesenter, City Nord, og lade med billig strøm mens du handler – uten å bli rammet av rekkeviddeangst på hjemturen. Polar Kraft jobber aktivt med å planlegge nye ladetorg i sine lokalområder.

Les mer om Polar Krafts ladestasjoner, Polar Ladetorg, her.

Hvem er Polar Kraft?

Polar Kraft er et ektefødt barn av Kraftinor og SKS, eid av Lofotkraft, Nordkraft og SKS. Født 1.1.2018, men allerede stor nok til å være konkurransedyktig – både som strømleverandør og som samfunnsaktør. I lag er vi enda bedre, står enda sterkere og når enda lengre – og vi er fremdeles et nordnorsk selskap som selger billig strøm. Både billig strøm og meningsfull strøm. For hadde vi kun vært ute etter å levere billigst mulig strøm, kunne vi latt oss kjøpe opp av selskap sørfra, som kun var ute etter kortsiktige gevinster, som igjen ville havnet i lommer langt, langt fra Nord-Norge. Billig strøm er ikke bare billig strøm!

Polar Kraft har kontorer i Lofoten, Vesterålen, Ofoten, Sør-Troms, Salten og Bodø. Vi har en sterk lokal identitet og et sterkt fagmiljø som vil utvikle relevante og tidsriktige produkter. Våre kunder møter nesten 30 serviceinnstillte ansatte i Svolvær, på Sortland og på Myre, i Narvik, i Ballangen, i Harstad, på Fauske og i Bodø med Polar Krafts logo på brystet.

I likhet med andre leverandører selger vi strøm, men til forskjell fra mange av våre konkurrenter blir strømkronene igjen i det lokalsamfunnet kundene bor i. Det synes vi er viktig. Billig strøm er ikke bare billig strøm! Det høres kanskje rart ut at et selskap som lever av å selge billig strøm skal være så opptatt av lokale lag og foreninger. Men saken er at vi tror på å se helheten og at et levende samfunn trenger både noe å leve for og noe å leve av. Derfor har vi laget Polar Kraft-fondet og derfor har vi konseptet Kraft til idretten.

Men det hjelper ikke å ha billig strøm, gode visjoner og store planer hvis vi ikke kan levere. Alt for mange slår om seg med flotte løfter og store ord, uten tanke på å noen gang innfri. Derfor er det viktig for oss å være tilstede i lokalsamfunnene vi arbeider i, og å bli veid og målt på det vi sier. Billig strøm er ikke bare billig strøm.

Vi holder det vi lover

Daglig møter vi våre kunder på butikken, i foreldremøter på skolen, gjennom ungenes fritidsaktiviteter, i nabolaget og i turløypa. Vi kan se dem i øynene og vi trives med det. Fordi vi er med på å skape lokale arbeidsplasser, vi bidrar til utvikling og ny teknologi, vi bidrar til idrettslag og vi bidrar til kunst og kultur, lag og foreninger. Vi bidrar til at små gutter og jenter får danse ballett, eller spille tennis. Vi bidrar til at små samfunn kan sette opp store forestillinger, Vi bidrar til at masse flotte mennesker får samlet inn store penger til Barnkreftforeningen, og vi stiller opp med små og store penger når unge mennesker med talent og stå-på-vilje setter i gang prosjekter som får andre unge mennesker til å ønske å bli boende her eller flytte hjem. Når et nystartet lag får reise på turnering, når ungdomshuset trenger en ny ytterdør, når kystlaget trenger nye vaffeljern eller en slalombakke har kronerulling for et nytt skitrekk, da kan vi bidra med noen kroner for å realisere det.

Vi sier at "vi tar små og store drømmer på alvor". Og alt dette gjennom å selge billig strøm – er ikke det flott? Derfor har vi valgt vårt slagord:

Alt vi gjør i dag, er med tanke på i morgen.

Powered by FUNN