Enkle smarte strømsparetips

Av erfaring vet vi at strømprisene stiger når temperaturen ute senker seg.
Vi ønsker at det skal være en positiv opplevelse å være strømkunde hos oss, derfor har vi satt sammen en liten liste over smarte løsninger som kan være med å senke strømregninga.

 

Postet 11.10.2019

1. Kjøp tidsstyrte varmeovner og senk innetemperaturen

Senk innetemperaturen med 1 grad. Hold innetemperaturen på mellom 19-22 °C. For hver grad du senker innetemperaturen, sparer du ca. 5 prosent av kostnadene til oppvarming samtidig som du får et bedre innemiljø. En god investering kan være tidsstyrte varmeover, der du kan styre strømforbruket sånn at du bare varmer opp rommene når du er hjemme og våken. Viktig at du har det varmt og hyggelig når du trenger det.

2. Hold dørene lukket

– når det er som kaldest kan det være lurt å bare varme opp de rommene man oppholder seg i og ha døren lukket til de kalde rommene. Å fyre for kråka er dyrt, og ikke spesielt nyttig for kråka heller.

3. Trekk laderen helt ut 

Visste du at ladere forbruker strøm selv når de ikke er koblet til telefoner og annet utstyr? Trekk laderen helt ut av kontakten når den ikke er i bruk. Sørg også for å skru av laptop og tv i stedet for å la alt elektrisk utstyr stå i hvilemodus kontinuerlig. Kjøp en effektiv støvsuger med god energiklassifisering.

4. Hold kjøleskapdøra lukket

– gjør tenkeprosessen ferdig før du åpner kjøleskapdøra. Kjøleskapet bruker energi på å holde temperaturen lav og når døren står lenge åpen, må kjøleskapet bruke ekstra mye strøm.

5. Slå av kaffetrakteren og hell kaffen over på kanne

– kaffetrakter, vannkoker og annet småelektrisk bruker mye strøm. Ikke la dem stå på mer enn nødvendig. Dessuten smaker kaffen bedre om du heller den over på en god termoskanne.

6. Slå av lyset når du går ut av rommet

– mange bekker små... Slå av lyset i de rommene du sjelden bruker, så sparer du både lyspære og strøm.

7. Ikke tøm varmtvannstanken når du dusjer

Omtrent tjue prosent av strømforbruket i en husholdning går til å varme opp vann. Installerer du sparedusj samt sparedyser på alle servanter, kan du tjene inn en del kroner på et år. Prøv også å dusje kortere. Det går an å for eksempel skru av vannet mens du såper deg inn!

8. Montér sensor på utelysene og kjøp ledpærer

– en sensor slår på lysene når det blir mørkt og slår dem av når det blir lyst. Eller kjøp pære med innebygd sensor. Om du bytter til sparepærer, eller enda bedre: LED-pærer, kan du spare inn en god bit på strømregningen gjennom året.

9. Ikke la vaskemaskinen gå halvfull

Om du venter med å starte vaskemaskinen til du har full maskin sparer du ikke bare strøm, du sparer miljøet også.

10. Unngå tørketrommel når du kan

– ingenting lukter så godt som tøy som har hengt ute på snora. Tørketrommelen bruker mye strøm og sliter på klærne, så velg det naturlige alternativet når du kan.

11. Fryser du på beina anbefaler vi tøfler

Visste du at når du er varm på beina så fryser du ikke. Det er godt å gå barfot på et varmt gulv, men det er enda bedre å gå barfot på en sydenstrand fordi du har spart nok penger til en ferie, med gode strømsparetips.

12. Bruk timesavlesning i Polar Kraft

I appen "Min Strøm" og på "Min Side" får du full kontroll over forbruk og kostnader. Her kan du enkelt se hvor mye strøm du bruker, både i kilowatt og kroner. Med automatisk strømmåler kan du på "Min Side" se forbruket ditt helt ned på timesnivå. Dette betyr at du kan planlegge husarbeid og annet som krever strøm, men husk ikke sett på vaskemaskin og lignende når du sover.

Alt vi gjør i dag, er med tanke på i morgen.

 

Les mer om våre strømavtaler

Powered by FUNN