Polar Kraft ønsker å bidra ekstra også denne jula

På tampen av året vil vi i Polar Kraft hedre de som hjelper andre. I år som i fjor, gir vi derfor 10.000 kroner fra Polar Kraft-fondet til seks unike prosjekter i desember. Her kan du bli bedre kjent med de som gjør alt for å hjelpe andre i jula – og ellers i året.

Postet 15.12.2020

BODØ: Frelsesarmeen

Viktigere enn aldri før

2020 har vært et tøft år for mange. Kanskje for flere enn det du tror. Behovet for hjelp har økt drastisk, og i år har Frelsesarmeen opplevd et enormt trykk – spesielt nå i desember.

– Telefonen ringer nesten hele tiden. Vi merker godt at mange flere trenger hjelp her i Bodø, og at behovene er enda større enn før, sier frelsesarmeens Laila Langåker Fosse. Derfor er julegryta til Frelsesarmeen ekstra viktig i år. Pengene som samles inn i julegryta brukes til mat, klær, gaver, omsorg og felleskap for barnefamilier, aleneforsørgere, minstepensjonister, ensomme eldre og rusavhengige.

Polar Kraft har valgt å gi desember-fondet til Frelsesarmeen fordi deres gjerning for de svakeste i samfunnet er formidabel. Gjennom hele året på mange forskjellige plan.

Klikk HER dersom du ønsker å gi penger til julegryta.


SORTLAND: Ambulansetjenesten på Sortland

ambulanse, innsamling

Tok initiativ til å skaffe hjertekomprimeringsmaskin i ambulansen

Hvis hjertet slutter å slå, telles hvert sekund og hver hjertekompresjon som utføres av ambulansepersonellet. Men dette kan ofte ta flere timer, og det kan være svært krevende.

Med en hjertekomprimeringsmaskin får ambulansepersonell flere hender og kan fokusere på andre livsnødvendige tiltak for pasienten. Men en slik maskin finnes ikke i alle ambulanser fordi det ikke regnes som standardutstyr.

Jørn Grande Skogvoll, som jobber i ambulansetjenesten på Sortland, startet nylig en Spleis på privat initiativ. Målet var å samle inn penger til en LUCAS hjertekomprimeringsmaskin til ambulansen på Sortland

En spesiell hendelse gjorde at Jørn ønsket å bidra.

- Pasientens hjerte hadde sluttet og slå, og han var kraftig nedkjølt. I slike situasjoner er det enda mer krevende å drive hjertekompresjon, fordi du må fortsette helt til pasienten er normaltemperert. Dette er tidkrevende, og utmattende. Vi holdt på i flere timer, samtidig som en av oss drev med livsnødvendige tiltak på pasienten før han etter hvert ble fraktet videre til Tromsø. Han lever heldigvis i beste velgående den dag i dag, forteller Skogvoll.

Med gavestøtten fra Polar Kraft fikk Jørn inn de siste kronene som trengtes for å kjøpe inn hjertekomprimeringsmaskinen

Det er med stor glede at vi i Polar Kraft kan bidra, slik at Jørn nå kan gi den mest verdifulle julegaven som finnes til ambulansetjenesten på Sortland – nemlig trygghet.

Innsamlingen er nå avsluttet og Jørn Grande takker alle for bidragene.


NARVIK: Bjerkvik Sanitetsforening

Bjerkvik sanitetsforening julen

Gir tilbake til hele bygda

Bjerkvik Sanitetsforening er en frivillig organisasjon, underlagt Norske Kvinners Sanitetsforening, som jobber for alle som bor i den lille bygda i Narvik Kommune.

Lokallaget har blant annet sørget for å få på plass fysioterapi i bygda, et tilbud som absolutt alle generasjoner vil få nytte av i løpet av livet. I tillegg støtter de både turløyper og 17.mai-komiteen med midler, så vel som barnehager, lokale idrettslag og eldrehjem.

Bjerkvik Sanitetsforening er en viktig bidragsyter for hele lokalsamfunnet sitt, og derfor en verdig vinner av Polar Kraft sitt julefond. For Sanitetsforeningen betyr pengestøtten fra Polar Kraft enormt mye, spesielt i år som mistet inntekter som følge av koronautbruddet. Blant annet måtte de avlyse den tradisjonelle julemessen, og mistet dermed årets hovedinntekt. – Støtten betyr mye for oss. Vi må vanligvis jobbe hardt for å få inntekt, så dette er en kjempefin julegave, sier Unni Britt Johanne Pedersen, nestleder i Bjerkvik Sanitetsforening

Ønsker du å støtte Norske Kvinners Sanitetsforening?

Klikk på lenken under for å melde deg som støttemedlem - eller benytt kontonummer 1506.13.49267 og overfør en valgfri sum.

BLI MEDLEM


Saltdal Røde Kors Omsorg

saltdal_rode_kors_polar_kraft_fondet

Julen er en tid som forbindes med samhold, glede og overflod.

Dessverre er det også en tid som forsterker forskjellene i samfunnet, og en tid der mange føler på både ensomhet og utenforskap. - Julen er varm, raus og inkluderende. Dermed er det ekstra vanskelig å være blant de som står utenfor og som ikke får gi barna sine den julen de ønsker. For selv om man har tak over hodet og mat på bordet, er det mange som føler på en opplevelsesfattigdom i julen. Akkurat det vil vi gjøre noe med, sier Siv-Elin Øyen, aktivitetsleder i Saltdal Røde Kors Omsorg.

Saltdal Røde Kors Omsorg ønsker å inkludere flere i julens fellesskap, og å skape en arena for de gode opplevelsene. Hvert år arrangerer de derfor juleaktiviteter for barn og familier som av ulike grunner føler på utenforskap i julen. Dette betyr veldig mye, for veldig mange.

For oss i Polar Kraft er det en glede å støtte Saltdal Røde kors Omsorg, som gjør en fremragende jobb med å skape gode opplevelser og minner for hele familien.

Ønsker du å støtte Saltdal Røde Kors Omsorg?
Klikk på lenken under for å melde deg som frivillig eller støttemedlem - eller vipps en valgfri sum til 102698.

Saltdal Røde Kors


Vestvågøy Røde Kors

vestvågøy_røde_kors

Vestvågøy Røde Kors er i disse dager i gang med sin årlige julegaveaksjon, men denne gangen med en korona-vri.

Av hensyn til smittevern kan de nemlig ikke samle inn julegaver i år. Men julestemning skal det likevel bli, og de som trenger en hjelpende hånd skal få nettopp det.

– I år samler vi inn penger som skal brukes på gavekort på dagligvarer. På denne måten kan vi i alle fall bidra til at de som trenger det får et ekstra godt måltid på julaften, sier Torunn Rønningen i Røde Kors.

For Torunn betyr det mye å hjelpe de som sliter økonomisk, spesielt i julen som forsterker forskjellene i samfunnet. Det er spesielt én hendelse hun aldri vil glemme, og som ga henne giv til å fortsette å hjelpe.

– For noen år siden var det en svært fortvilt kvinne som tok kontakt med oss. Hun kastet seg rundt halsen min og gråt fordi hun skammet seg over sin egen økonomiske situasjon. Men det er jo ingenting å skamme seg over, og det er en situasjon absolutt alle kan havne i. «Neste år kan det være jeg som står her. Det er ingen skam å be om hjelp, og vi er alltid her for å strekke ut en hånd til de som trenger det» sa jeg til henne. Jeg husker så godt det blikket hun ga meg. Jeg så hvor mye disse ordene betydde for henne. Det glemmer jeg aldri.

De som måtte trenge gavekort på dagligvarer, kan ringe Torunn Rønningen i Vestvågøy Røde Kors (411 92 102) innen 13. desember. Full diskresjon loves.

Polar Kraft støtter Vestvågøy Røde Kors fordi de bidrar til å gjøre julefeiringen bedre for de som ikke har det så bra. Deres arbeid er ekstra viktig nå i julen.

Ønsker du å støtte Vestvågøy Røde Kors?
Klikk på lenken under for å melde deg som frivillig eller støttemedlem - eller vipps en valgfri sum til 506057

LINK FOR Å STØTTE


Varmestua Blåhuset i Harstad

varmestua_harstad

I Harstad står nattehjemmet og varmestua Blåhuset alltid åpent for vanskeligstilte i lokalsamfunnet.

Der kan rusavhengige i byen få et varmt måltid, en trygg plass å sove, og ikke minst en god samtale, motiverende ord eller bare en god klem. Det er plass for de som kan sårt trenger å bli sett og hørt.

Blåhuset gjør en fantastisk jobb for de som falt utenfor samfunnet. Derfor vil Polar Kraft gi noe tilbake, og bidrar derfor med 10.000 kroner slik at de kan gi brukerne en ekstra fin julefeiring!

I tradisjonens tro skal Harstad Kameratklubb invitere brukerne til en felles julemiddag på Blåhuset. Med pengene fra Polar Kraft kan de i tillegg gi brukerne en ekstra overraskelse denne julen.

– Alle skal få en liten pose med julegodt, og en julegave. Vi kjenner dem god, og vet hva de har behov for, så det er gledelig kunne gi dem dette til jul. I jula er det fantastisk å kunne tilby brukerne våre det lille ekstra. Omtanke og raushet er viktig, spesielt overfor de som ikke har det så greit og som ikke nødvendigvis gleder seg til jul, Tor Helge Andreassen, daglig leder ved Harstad Kameratklubb.

Dersom du ønsker å støtte Blåhuset, kan du overføre en valgfri sum til Harstad Kameratklubb. Kontonummeret deres er 4730.31.10212 

Les den fine saken om varmestua i Harstad Tidende HER

Powered by FUNN