Til: De som hjelper andre. Fra: Polar Kraft

Postet 17.12.2019

Årets beste tid for mange. For andre den aller tøffeste.

Pynta juletre. Ribba i ovnen. Pinnekjøtt på kok. Julegaver. Nissen. Familie. Venner.

Jula nærmer seg, og for de aller fleste er julen kanskje den aller fineste tiden. Men for mange er det slett ikke sånn.

Fattigdom. Utenforskap. Sykdom. Rus. Alle grunner til at avstanden i samfunnet aldri blir sterkere enn i jula. 

Heldigvis har vi over hele Norge aktører som ønsker å gjøre noe med dette. Som bruker av sin tid og sine midler for å gjøre juletiden bedre. For store, og for små.

Derfor har Polar Kraft i desember bestemt seg for å bruke vårt fond til å hedre de som hjelper.

------------------------

Vi gir 10.000 kroner fra Polar Kraft-fondet til seks unike prosjekter i desember.

HARSTAD: Pass It on:

Hjelper barnefamilier og andre som har havnet i en vanskelig situasjon

Pass it on - polar kraft fondet desember 2019

Renate Eriksen Andresen (venstre) og Merethe Olsen (høyre)

- Vi arbeider i hovedsak med å hjelpe barnefamilier, men også andre, som har havnet i en økonomisk vanskelig livssituasjon. Vi ønsker å glede noen som kanskje ikke gleder seg til jul, forteller Renate Eriksen som er veldig takknemling for pengegaven på 10.000,- fra Polar Kraft.

- Alle kan slite med økonomien på et tidspunkt i livet, vi vil bare hjelpe litt til når kanskje presset er på det verste. I julen skal gaver og mye mat handles og lages, noe som kan bli en bekymring for mange. Helt siden start har vi hjulpet de vi kan i Harstad og omegn, og i fjor var det 32 familier som fikk vår hjelp, føyer Merethe Olsen til.

Siden vi er en frivillig organisasjon er vi helt avhengig av donasjoner fra frivillige, enten det er fra stiftelser, bedrifter eller privatpersoner. Vi tar imot donasjoner i form av mat, gavekort og penger. Familiene mottar fra oss mat, drikke, julegaver og gavekort på restauranter eller opplevelser.

Ønsker du å støtte Pass It On kan du gjøre dette ved å sette inn penger på kontonummer 4730 17 40960, eller vippse ved å bruke vipps-nummeret 131066.

Hjelp oss å hjelpe så flere kan glede seg til jul

Logg inn på facebook og lik Pass It on Harstad

------------------------

SVOLVÆR: Aksjon juleglede:

Aksjon juleglede ønsker å bidra til en god juleopplevelse

Aksjon juleglede, Svolvær, Vågan, Polar Kraft-fondet desember 2019

Aksjon Juleglede handler om at de som har, deler med dem som ikke har. Pengene som kommer inn går til innkjøp av matesker til de som trenger det, samt julemiddag på musikkhuset.

Da Geir Rishaug fra Polar Kraft overrakte 10.000,-, fortalte Siri Bjercke at julegavene er pakket og klare, og at de regner med å dele ut nærmere 90 matesker.

- Dette er den største dugnaden vi har i Vågan. Det er utrolig mange som bidrar med gaver, penger og andre tjenester, forteller Siri.

Julaften inviterer Aksjon juleglede til felles gratis middag på musikkhuset i Svolvær mellom kl 15 og 18.

- Det er åpent for alle som har lyst til å feire sammen med noen. I tillegg frakter drosjene de som ønsker å delta gratis, fram og tilbake fra arrangementet. De som har lyst til å spise middag sammen med oss må melde seg på innen 17. desember på Servicetorget i Svolvær, sier Siri.

Aksjon Juleglede er et samarbeid mellom Svolvær Sanitetsforening, Kirken i Vågan, Vågan kommune ved familieenheten og Våganavisa.

Les mer her Aksjon juleglede

------------------------ 

FAUSKE: Fauske Røde Kors

Et varmt og åpent møtepunkt for en god samtale

Fauske røde kors_polar kraft-fondet

Aktivitetshuset til Fauske Røde Kors ligger midt sentrum. Her har de kafè og bruktbutikk og har blitt drevet av frivillige ildsjeler helt siden åpningen som var i november 2018.

Her får du en god og varm samtale, en god handel og en god opplevelse.

I julen bidrar de til ekstra julehjelp til de som trenger det og gleden var stor da de fikk overrakt 10.000,- fra Polar Kraft.

Ønsker du å gi et bidrag til bruktbutikken eller være frivillig i et inkluderende og trivelig miljø, ta gjerne kontakt med Fauske Røde Kors på telefon 94 81 56 00.

Fauske Røde Kors

------------------------

NARVIK: Jul for alle

Inviterer alle til gratis julemiddag og selskap

Jul for alle_Narvik_Polar kraft-fondet 2019 

For sjette år på rad arrangeres «Jul for alle» og det forventes også i år at det blir rundt 130 personer på Scandic Narvik.

Det er mange som er med og bidrar, men spesielt er det en familie fra Narvik som har vært med på dette arrangementet i flere år.

- For oss er dette en fantastisk tradisjon, det er kos, vi er med å rydde, vi setter ut mat og prater med de som kommer. Det er viktig at alle føler seg inkludert, sier Brita Nilsen

Da Polar Kraft ringte og fortalte den gode nyheten var det en ydmyk Eirik Furuholth som takket. - Jeg blir rett og slett målløs over pengegaven på 10.000 kroner, og vil på vegne av alle oss frivillige si tusen takk.

I tillegg er Narvik Røde Kors med, de samler inn gaver som de oppmøtte får under julemiddagen.

------------------------ 

VESTERÅLEN: Krisesenteret

Hjelper alle som trenger hjelp

krisesentret vesterålen - polar kraft-fondet

Noen må feire jul på Krisesenteret for å få ei trygg og fredelig jul.

For å gi en litt bedre julefeiring til de som tilbringer julen der, har vi bestemt at Krisesenteret Vesterålen får 10.000,- fra Polar Kraft-fondet.

Krisesenteret har lang erfaring med å ta imot mennesker i krise og gir god veiledning, støtte, og hjelp også med andre deler av tjenesteapparatet uten å måtte bestille time først.

Telefonen er betjent hele døgnet året igjennom av medarbeidere som hjelper deg til å sortere tanker, gi støtte og veiledning i din situasjon. Du har mulighet til å kunne bo på sentret midlertidig, til vi finner en løsning sammen. Du kan velge å være anonym når du henvender deg dit.

Telefon 76 12 23 30

Se også vår hjemmeside Krisesenteret Vesterålen eller Din Utvei

 ------------------------ 

BODØ: Kirkens Bymisjon

Gled en som gruer seg til jul

For de fleste er julen årets kanskje aller fineste tid. Ro, gaver, familie og nydelig mat. Men slik er det ikke for alle. Og for de som sliter er kanskje jula den aller tøffeste. Om det handler om fattigdom, ensomhet, rus eller sykdom. 

Gavesjekk på 10.000,- er gitt til Kirkens Bymisjon.

Les egen sak HER

Søk støtte

Powered by FUNN