Mobile ladere øker tilbudet til elbilister i nord

Ladeselskapet Fri Energi, Polar Kraft og NAF fortsetter samarbeidet for å bedre ladekapasiteten rundt i Nord-Norge. 

Postet 05.07.2021

Mellom 26. juni og 1. august setter de ut inntil tre mobile ladestasjoner. En på Fredvang i Lofoten, en på Reine i Lofoten og en ved Storhavet Kafe og glamping i Hovden, Bø i Vesterålen. Ladeenhetene kobles direkte til strømnettet på stedet. De ti ladekontaktene er AC-ladere og du kobler deg på med egen medbragt kabel via app, SMS og ladebrikke.

Spurte elbilistene – setter lader på Hovden i Bø i Vesterålen

For en 14 dagers tid siden spurte NAF sine følgere hvor de ønsket seg lader i nord. Og svarene lot ikke vente på seg. 

- Responsen var fantastisk! Og våre følgere pekte ut flere steder som spesielt viktige. Det viser behovet for å bygge ut flere ladeplasser rundt omkring i landet, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.

Et av forslagene var naturskjønne Hovden i Bø i Vesterålen, som er et yndet utfartsmål med muligheter for både bading og fantastiske turopplevelser i fjell og havgap. Her kan du starte dagen i den spektakulære naturen som er her helt ytterst i havgapet og avslutte dagen i et oppvarmet  glampingtelt med strøm, wifi og en bedre middag.  Og alt dette med kanskje Nord-Norges råeste utsikt.

- Nå plasserer vi ut en mobil ladeenhet hvor inntil 5 biler kan lade samtidig på parkeringa ved Storhavet kafé, slik at også elbilturistene kan ta turen ut i havgapet uten å kjenne for mye på rekkeviddeangsten, forteller Ivan Josefsen, Fri Energi 

Fredvang

Fredvang er utgangspunktet for mange turer ut i Lofotnaturen, med Kvalvika og fjellet Ryten som de mest populære. Det er også innfallsporten til Lofotodden Nasjonalpark.

Flakstad kommune og lokalsamfunnet rundt jobber for at det både skal være fint å besøke, samtidig som vi må ta vare på den sårbare naturen. 

- Her kan turgåere og andre besøkende lade bilen, ta en elektrisk shuttlebuss lenger inn i fjorden, og så lade egen kropp og sjel på tur i den vakre Lofot-naturen, forteller Randi Lervik fra Fri Energi. 

Dette er andre året dette tilbudet blir å finne på Fredvang. 

- Disse ladetiltakene passer 100% med Polar Kraft sitt ønske om å være med på elektrifiseringen av Nord-Norge. I tillegg gir det oss muligheter til å legge til rette for økt fossilfri bilturisme i verdens beste landsdel, avslutter Lervik.

Samarbeid i nord

Fri Energi jobber med mobile løsninger for lading der faste installasjoner ikke er bærekraftige. Bak det nystartede selskapet står et bredt lag av kraftselskaper fra Lofoten, Vesterålen, Ofoten og Sør-Troms sammen med Arctic Sport, som er medeier i Arctic Race of Norway. 

Sammen jobber de for å utvikle helhetlige konsepter for mobile lade- og energiløsninger. 

- Det er spennende at man ser på mobile løsninger for lading der markedsgrunnlaget er tynt. Likevel er det viktig å huske på at vi må ha på plass en permanent ladeinfrastruktur i hele landet. Der ligger vi langt etter, spesielt i deler av Nord-Norge. Her må staten ta et sterkere grep, så alle i hele landet er sikret lading, sier Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF.


Hvor kan jeg lade bilen

Du finner også våre ladetorg på City Nord i Bodø, Sulitjelma Fjellandsby, Kjøpsvik og Sortland Storsenter og har du appen Min Strøm kan du sjekke ladekartet hele veien.

God ferie, nyt naturen og kjør pent :) 

Powered by FUNN