Polar Krafts julefond går til de som hjelper andre

Årets beste tid for mange. For andre den aller tøffeste.

Heldigvis har vi over hele Norge aktører som ønsker å gjøre noe med dette. Som bruker av sin tid og sine midler for å gjøre juletiden bedre. For store, og for små.

Postet 12.12.2022

På tampen av året vil vi Polar Kraft hedre de som hjelper andre, og deler til sammen ut 70.000 kroner til syv unike prosjekter.

LOFOTEN

Frelsesarmeen avd Svolvær Korps

For mange byr Julegryta på julestemning og juletradisjon, men for andre betyr den noe så viktig som mat, varme klær − og verdighet.

Frelsesarmeen_julefondet

– Dette er en av årets fineste og varmeste tradisjoner. Takket være gode givere, kan vi sammen bidra til å gi flere en god jul, sier frelsesarmeens Nils Ola Silfwerin, som vokter julegryta i Svolvær, klar til å takke alle som bidrar med penger. 

For det er takket være mange gavmilde mennesker, at Julegryta fortsatt holdes varm over 220 steder i Norge i løpet av desember.  

Pengene som puttes i gryta brukes vanligvis til å kjøpe inn julegaver og julemat til trengende familier. Her i Svolvær kjøper vi inn gavekort, som familiene kan bruke på hva de vil, forteller Silfwerin.  

Polar Kraft har i år bidratt med 5000 kroner i Frelsesarmeens julegryte i Svolvær. Fordi deres gjerning for de svakeste i samfunnet er formidabel, både i jula, men også gjennom hele året. 

– Frelsesarmeen Svolvær Korps er en viktig bidragsyter i samfunnet når det kommer til å hjelpe de som ikke har det så bra. Det er derfor også her en glede å kunne gi et økonomisk bidrag til den jobben de gjør, sier Asbjørn Rødsand i Polar kraft. 

Silfwerin er svært takknemlig for pengestøtten, og takker på vegne av alle i Frelsesarmeen Svolvær Korps. 

Vi er veldig takknemlige for gaven vi fikk fra Polar KraftDet er absolutt et viktig bidrag når vi skal hjelpe folk i jula.   

Les mer her


Havly Fiskarheim Stamsund

Med ønske om at alle skal få oppleve en hyggelig og verdig jul, inviterer Steinar og Anita Malmin til åpen julefeiring på Havly Fiskarheim i Stamsund.

– Vi vet at mange folk sitter ensomme i jula, og at mange har dårlig råd. Derfor ønsker vi å invitere folk til å feire julaften sammen med oss, her på Havly Fiskarheim, sier Anita. 

Dette er første gang familien på seks inviterer fremmede med på julefeiring, og både barn og voksne gleder seg til å få besøk på julaften.  

– Jeg og Steinar tok en prat med barna våre for å høre hva de tenkte om dette, og de var helt med. Vi var alle enige om at dette er det rette å gjøre.  

Og slik ble det. Havly skal de by på både mat, julesang, julegaver og magisk julestemning på selveste julaften, for absolutt alle som ønsker å delta. 

– Det er allerede flere som har tatt kontakt og som ønsker å være med, men jeg tror noen nøler litt. Men vi trenger ingen grunn til hvorfor du vil feire med oss. Bare ta kontakt om du føler behov. Vi vil feire sammen med alle, sier hun.  

Polar Kraft ønsker å hjelpe familien til å arrangere den perfekte julefeiringen, og har derfor bidratt med 5000 kroner fra Julefondet.  Dette er et fantastisk initiativ, og det er en glede å kunne være med å bidra til dette arrangementet, sier Asbjørn Rødsand i Polar kraft. 

Gaven fra Polar Kraft kom som en stor overraskelse, forteller Anita.  

– Vi ble utrolig glade, og støtten bidrar utrolig mye, sier hun og fortsetter:  

– Alle monner drar, og vi setter stor pris på all støtte, sier hun og oppfordrer flere til å bidra dersom de ønsker det. 

– Vi har veldig lyst til at alle gjestene våre skal få julegaver. De som ønsker det, kan gjerne komme og levere julegaver merket med kjønn og alder. 

Les mer på facebook om arrangementet


HARSTAD

Fontenehuset i Harstad

Fontenehuset setter fokus på mestring, ressurser, likeverd og fellesskap. Også i jula.

Fontenehuset_julefondet_polarkraft

– Vi feirer alle høytidsdager sammen, og holder åpent for medlemmene våre på julaften, i romjula og på nyttårsaften, sier Lena-Kristin Madsen.

Fontenehuset i Harstad ble etablert i 2017 og gir mennesker med psykiske helseutfordringer en arbeidsplass og en sosial møteplass. De har i dag rett over 100 medlemmer, som sammen med de ansatte driver tilbudet.

Polar Kraft ønsker å bidra til at Fontenehuset i Harstad kan gjøre noe ekstra trivelig for medlemmene sine i jula, og har derfor delt ut en gave på 10.000 kroner fra Julefondet.

– Fontenehuset i Harstad gjør en viktig jobb der hver dag, og det gir medlemmene noe meningsfullt å gå til. Å være i dette fellesskapet betyr mye for mange og det utgjør en stor forskjell i en person sitt liv. Vi synes det er beundringsverdig og er ydmyk for alt Fontenehuset får til, sier Astrid Maria Birkeland i Polar Kraft.

Gavesjekken kom som en stor overraskelse for de ansatte og medlemmene i Fontenehuset, forteller en tydelig rørt Madsen.  

– Det var veldig overraskende, og til stor glede for absolutt alle. Ikke minst er vi er enormt takknemlig for at lokalsamfunnet ser oss og setter pris på oss. Pengegaven betyr mye, men også ordene Polar Kraft skrev da de informerte oss om at vi vant. Det var kanskje det som varmet mest.

Les mer om Fontenehuset i Harstad


FAUSKE

Solstua dagsenter

Julen har ankommet Solstua dagsenter. Juleblomster og adventsstaker er på plass i vinduskarmene. Juletreet er pyntet. Det dufter av pepperkaker. Og kalenderen er fylt av juleaktiviteter.

julefondet_polarkraft_solstua_Hilde_Dypaune

– Ja, vi har et hektisk program i desember, forteller avdelingsleder Margrete Djupvik.

–  Vi har allerede hatt førjulsfest for alle brukere og pårørende, julebord, og «jul på helsetunet», som er en dag med opplevelser og aktiviteter, konsert, baking, servering og andakt i lysthuset.

Solstua er et dagsenter som gir tilbud til eldre hjemmeboende, i Fauske kommune. Noen dager i uken er spesielt tilrettelagt for personer med demens, og målet er å øke livskvaliteten for eldre i hverdagen, gjennom tilpasset aktivitet.

­– Solstua er et forebyggende og helsefremmende tiltak, som bidrar til å motvirke ensomhet, passivitet og sosial tilbaketrekking, forteller Djupvik.

Polar Kraft ønsker at Solstua dagsenter skal gjøre noe ekstra hyggelig for brukerne sine. Derfor får de 10.000 kroner fra vårt julefond.

­­– Solstua gjør en fantastisk jobb spesielt for eldre og mennesker med demens. De skaper livsglede og gir mening i hverdagen til mange eldre i Fauske kommune, sier Hilde Elisabeth Dypaune i Polar Kraft.

Pengegaven kom som en stor overraskelse for Solstua dagsenter, forteller Djupvik.

– Gaver som dette er veldig kjærkomment, og det betyr mye. Det betyr at vi kan gjøre noe ekstra for brukerne våre. Vi er veldig bevisst på at vi skal bruke pengene på aktiviteter, opplevelser eller investere i noe som kommer brukerne til gode.

Les mer om Solstua dagsenter på facebook


MO I RANA

Frivillligsentralen i Rana 

Når julen ringes inn på julaften, er Møteplassen fylt med julegjester.

Rana_Frivilligsentral_julefondet_polarkraft

I år som før blir det julaften for de som ikke har noen å feire sammen med. Frivilligsentralen i Rana inviterer til feiring på Møteplassen, og blant vertskapet finner vi daglig leder Tor Anders Rasmussen.

­– Det blir julaften med julemiddag og dessert, hele pakka. Kaffe og kaker også, som seg hør og bør på julaften, sier Rasmussen.

Det er første gangen han deltar på Frivillighetssentralens julefeiring, og han gleder seg til å ta imot opp mot 50 gjester. 

– Dessverre er det alt for lett å fylle plassene, men vi skal gjøre vårt for at det skal bli en trivelig julaften for oss som er til stede. Det kommer til å bli god stemning og utrolig hyggelig.

Polar Kraft ønsker å hedre innsatsen til Frivillighetssentralen. Som en av landets største frivillighetssentraler, har de vist at de gjennom flere år har sett hvor det er behov for støtte i deres nærområder.

– Det er akkurat slike initiativ vi ønsker å hedre nå før jul. Vi minner samtidig om at det er frivillighetens år i 2022, og oppfordrer andre bedrifter og private til å hedre frivilliges fantastiske arbeid og vise raushet og omtenksomhet denne julen, sier Frank Sundermeier i Polar Kraft.

Rana Frivillighetssentral mottar derfor en velfortjent julegave på 10.000 kroner fra Polar Krafts julefond.

– Det var en veldig hyggelig overraskelse. Pengene kan brukes på å skape enda bedre aktiviteter. Det kommer veldig godt med, det er fantastisk, sier Rasmussen.

Les mer om Rana Frivilligsentral


NARVIK

En hjelpende hånd i Ballangen og omegn

Linda Ingebjørg Skrede er overveldet over hvor mange som vil bidra til å gi flere familier i Ballangen en god jul. 

En_hjelpende_hand_Ballangen

For fem år siden startet Linda Ingebjørg Skrede Facebook-gruppen «En hjelpende hånd i Ballangen og omegn». Facebook-siden brukes til alt fra å be om hjelp til brøyting, til hjelp til jul.  

– Jeg begynte med å ta av egen lomme for å hjelpe andre, men det ble tungt for meg alene å bidra økonomisk til at andre skal klare seg. Så jeg setter enormt stor pris på alle som vil bidra til å hjelpe, forteller Skrede. 

Hver jul samler hun inn mat og julegaver i kurver som hun setter inne i matbutikken, i tillegg til at hun tar imot pengegaver på vipps. I år har givergleden vært enorm. 

– Det er helt fantastisk. Jeg blir helt overveldet, sier hun tydelig rørt. 

Polar Kraft har bidratt med 10.000 kroner fra vårt julefond, og oppfordrer flere bedrifter til å bidra. 

– Vi synes det var et meget godt tiltak som hjelper de som har minst i en tid hvor det dessverre er en økende mengde mennesker som trenger hjelp for å få endene til å møtes. Vi tror og håper at støtten vi bidrar med kan være med å gjøre en forskjell for de som trenger det, sier Morten Stormo i Polar Kraft.  

Da Skrede fikk sjekken på 10.000 kroner ble hun rett og slett målløs. 

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si. Jeg har ikke ord som dekker hvor takknemlig jeg er, men tusen hjertelig takk.  

Les mer om en hjelpende hånd på facebook


SORTLAND

Sortland Frivilligsentral

Tre parter har gått sammen for å kunne tilby julemat og julegaver til de som trenger det på Sortland.

Sortland Frivillgsentral_julefondet_polarkraft

Julemateska er et samarbeidstiltak med Sortland Røde Kors og Sortland Menighet og er en gaveveske som inneholder matvarer og julegaver. Eska deles ut til innbyggere i Sortland som trenger noe ekstra i forbindelse med jula.

– Ikke alle har like mye å rutte med. Julemateska er fylt med både basisvarer, julemat og leker til barn, sier Unni Glad i Frivilligsentralen. 

Det er stadig flere på Sortland som har behov for ekstra hjelp i jula, forteller hun.

– I år vi har en økning på 44 prosent fra i fjor. 

Heldigvis er givergleden stor på Sortland, og mange har bidratt til Julemateska.

– Det er fantastisk, sier Glad og oppfordrer flere til å bidra:

– Det vi trenger nå er julegaver til voksne kvinner og menn, og tenåringsgutter. Om noen ønsker å bidra setter vi enorm stor pris på det.

Polar Kraft synes initiativet er viktig og riktig i en tid hvor stadig flere sliter med økonomien. Derfor har vi bidratt med en pengegave på 10.000 kroner fra julefondet. Pengene betyr at 10 familier nå kan få en julemateske med gaver til hele familien, forteller Lill-Karin Leinan i Polar Kraft.

– Gaven kommer godt med nå som vi skal fylle mange julematesker med mat og andre fine ting til jul. Vi takker så mye for gaven, sier hun.

Les mer om Sortland Frivilligsentral


BODØ

Nordlandssykehuset og sykehusklovnene

Polar Kraft har delt ut 10.000 kroner til Nordlandssykehuset, som er øremerket Sykehusklovnene. 

– Det er så viktig å få frem hva de gjør og hvor viktig jobben er. De betyr utrolig mye for et lite barn og for familien deres. Jeg kan ikke tenke meg en bedre organisasjon å gi pengene til. Det gjør godt langt inn i hjerteroten å se for en glede Sykehusklovnene sprer, sier Bente Hardy i Polar Kraft. 

Barnesykepleier Silje Hageengen Lundeng og Hege Lindgaard Pettersen takker på vegne av alle på barneavdelingen på Nordlandssykehuset. 

– Det betyr enormt mye for oss, sier de. 

Les mer om det her

Powered by FUNN