I sommer kan du lade elbilen din på Fredvang i Lofoten

Fra fredag 26. juni kan du lade bilen på en mobil ladestasjon på parkeringa ved Fredvang skole.

Postet 25.06.2020

Som innfallsport til Norges nyeste nasjonalpark, Lofotodden, er Fredvang utgangspunktet for mange turer ut i Lofotnaturen, med Kvalvika og fjellet Ryten som de mest populære.

- Vi ønsker å plassere ladehengeren her, slik at turgåere og andre besøkende skal kunne lade bilen mens de selv lader sjel og kropp på tur i den vakre naturen i Lofoten, forteller Randi Lervik, prosjektleder i Lofotkraft Muligheter

Ett skritt nærmere De grønne øyene

Hun jobber med "De grønne øyene" som er et samarbeidsprosjekt for å få til gode løsninger med fornybar energi for hele samfunnet. Det er Lofotkraft-konsernet, Destination Lofoten og Lofotrådet som står bak De grønne øyene. Målet er at man i framtida skal kunne forflytte seg gjennom hele Lofoten med minimalt med klimautslipp og slitasje på naturen. Bærekraftig reisemål og besøksforvaltning er nøkkelord, og flere prosjekter og initiativ bygger nå oppunder samme målsetting. Flakstad kommune skal gjennomføre forprosjekt for å bli med i ordninga Nasjonal Turiststi. I sommer skal flere tiltak testes ut. I dette bildet passer de mobile ladestasjonene godt inn.

-Vi er avhengig av samarbeid med både kommunen og lokale lag og næringsliv - og her i Flakstad har alle vært utdelt positive, forteller Lervik. Blant annet vil bygdelaget på Fredvang stille opp og ha tilsynet med hengeren.

Polar Kraft står for drift

Det er Polar Kraft som skal drifte hengeren i Lofoten.

- Dette tiltaket passer 100% med Polar Kraft sitt ønske om å være med på elektrifiseringen av Nord Norge. I tillegg gir det oss muligheter til å legge til rette for økt fossilfri bilturisme i verdens beste landsdel under en spesiell ferietid – sier Frank Sundermeier, salgssjef i Polar Kraft.

Ladehengeren kobles direkte til Lofotkraft sitt ledningsnett på stedet. De ti ladekontaktene er AC-ladere som blir tilgjengelige via app, SMS og ladebrikke.

Samarbeid i nord

- Samarbeidet om mobil lading er kommet i stand etter initiativet fra Arctic Race of Norway. De trengte lading for sine elektriske biler, og utfordret oss som regionalt energiselskap til å bidra. Utviklingen av en mobil ladehenger går som hånd i hanske med våre mål, sier Arnt Winther, adm.dir i Lofotkraft.

Sammen med Nordkraft, Hålogaland Kraft, Vesterålskraft og Trollfjord Kraft ble det bygget tre biltilhengere med ti ladepunkter på hver.

De andre to hengerne settes ut ved Dronningruta i Vesterålen og på Larsneset i Harstad. Tilsammen er dette med å styrke et ellers tynt ladetilbud i området.

Samarbeid med NAF og DNT

NAF (Norges Automobilforbund) og DNT (Den norske turistforening) er med på prosjektet i sommer.

NAF håper at de mobile ladestasjonene vil synliggjøre behovet for mer permanente tiltak.

- Det er viktig med lading i hele landet for å få flere til å bruke elbil, også i ferien. Om man er trygg på at man får ladet opp elbilen når man kommer frem, kan man droppe et ladestopp underveis. Den tryggheten gir mindre stress og du kan lade bilen i ro og mak når du er fremme ved målet, sier administrerende direktør Stig Skjøstad i NAF.

Support: tlf +47 91 91 45 54. E-post: support@meshcrafts.com

Ladestasjon_fredvang_polar kraft

 

LADEINSTRUKSJON OG PRISER:

 • Ladeinstruksjon og kontaktinfo ved ladehengeren
 • Gratis lading inntil bilen er fulladet. Etter det koster det 30 øre/min, eller 20 kr/t
 • 10 stk Easee ladere, 230V/40A på hver lader. Dette vil gi maks effekt på 7,2 kW.
 • Døgnåpent frem til ca 22. august.
 • Status om ladekø kan sjekkes i appen SmartCharge - SmartCharge fra Meshcraft lastes ned fra AppStore eller Google Play.

Det finnes 3 betalingsmuligheter:

  1. Via appen SmartCharge – lastes ned i AppStore eller GooglePlay.
  2. Via SMS – kode står på den aktuelle laderen
  3. Via ladebrikke – last ned app, legg inn ønsket ladebrikke under innstillinger/ladekort/legg til ny

 

ANDRE LADETORG

   • City Nord i Bodø, 14 ladepunkter
   • Fjellandsbyen i Silitjelma, 4 ladepunkter
   • Sortland Storsenter, 4 ladepunkter

Se priser HER 

 

Kontaktinformasjon: kundeservice tlf 987 02 006. E-post: kunde@polarkraft.no


Les mer om

Polar Fornybar

Polar Bærekraft

Powered by FUNN