Fra fryselager i Bodø til breddeidrett i Steigen.

Da Ingri Sivertsen vokste opp i Steigen var idrettslaget en av de viktigste arenaene for samhold, vennskap og tilhørighet. I tillegg elsket hun å konkurrere. Selv om hun i dag bor i Bodø og jobber i familiebedriften derfra, mener hun at sportsklubben har like stor, om ikke større betydning for lokalsamfunnet. Derfor er det Steigen Sportsklubb som står som mottaker av støtten fra Nyhamns idrettsstrømavtale. 

Postet 27.03.2019

Selv om investeringsselskapet Nyhamn har kontor, noe eiendom og et fryselager i Bodø, er det i Nordfold i Steigen bedriften har sitt hovedvirke. Det var derfor aldri tvil om hvem som skulle stå som mottaker av idrettsstøtten kraftavtalen med Polar Kraft genererer.

– Ikke for det, forteller Ingri, vi har også et hjerte for kreftsaken, så vi kunne like godt valgt at Aktiv mot kreft skulle motta støtten, men vi har valgt å støtte kreftsaken og Vardesenteret gjennom vårt engasjement i Salten Golfklubb.

Steigen Sportsklubb

Som ung jente i Steigen var Ingri med på de aktivitetene som var tilgjengelig i et lite lokalsamfunn. Favorittene ble fotball og ski, og grunnlaget for mange idrettsgleder og vennskap ble lagt. Med et innbyggertall på rundt 2500 er det ikke gitt at det er så mange flere enn deg selv og et par andre i hvert kull, og å konkurrere i årsklasser kunne bli en ensom affære. Derfor var reising til kretsmesterskap og turneringer en spennende del av det idrettslaget kunne tilby en ung jente.

I dag er kanskje idrettslaget vel så viktig. Ingris bror, Erik, har vært med på å starte fotballgruppa som har trening både i Bodø og i Steigen. Det betyr både at de som har jobb eller skole i Bodø fremdeles kan spille for favorittlaget sitt, men også at man kan holde på både vennskap og interesse når man flytter vekk fra hjemplassen.

– Og det er viktig, sier Ingri, for det er ikke alltid lett å komme i kontakt med folk når man er ny i byen, og da er fotballaget hjemmefra godt å ha, særlig i starten.

Dugnad og samhold

Uansett om du bor i en by eller i en liten bygd er dugnadsinnsatsen viktig for at driften av et idrettslag eller en klubb skal gå rundt.

– Da jeg var hjemme i Steigen en helg for litt siden sto skirenn på programmet, og alle var med, forteller Ingri. Den yngste deltakeren var 2 år og gikk i mål med smokk i munnen mens den eldste var 65, så her er alle aldersgrupper representert.

– Du sitter ikke hjemme når det er skiløp i Nordfold, ler Ingri, da er hele lokalsamfunnet med. Og det er ikke bare i sporet det mobiliseres. Hele familien og nabolaget er med på tidtaking, vaffelsteking, smøring, kjøring og som heiagjeng.

Ingri understreker at det er flere idrettslag i Steigen som både trenger og fortjener støtte, og oppfordrer også andre bedrifter til å vurdere Idrettsstrøm. Enten du støtter støtter hjemmelaget i byen din eller om du sender en hilsen hjem som vi har gjort, gir det et viktig bidrag til klubbkassene.

Burøyveien 13 AS

I disse dager er bedriften i gang med å starte opp et fryselager på Burøya i Bodø. Et etterlengtet tilskudd til landsdelens frysekapasitet, skal vi tro representanter fra leverandører som allerede venter på å kunne benytte fryseriet.

Det er en økt etterspørsel av fryselager for spesielt fisk, og i Bodø har vi per i dag ikke noen som driver med utleie av fryselager. Vi ser at ved en oppstart kan vi øke aktiviteten i Bodø havn og blant annet fisk kan leveres både fra båt, cargo og lastebil.

Mange bekker små...

Når man driver i en bransje som gjør det godt er det mange som gjerne vil ha støtte til sine hjertesaker. Da er det veldig greit med Kraft til idretten, der man bidrar gjennom å kjøpe strøm, en vare som man likevel må ha. Det er kanskje ikke alle som har et så stort stømforbruk at det blir store summer av 1 øre pr brukte kWh, men når man har et bygg på 4000 m2 der nesten 3000 m2 er fryselager blir det fort noen kroner pr år. Når i tillegg andre, både bedrifter og privatpersoner, har valgt Steigen Sportsklubb som mottaker av sin “grasrotandel” tar det ikke lang tid før det blir en pen sum, rett i klubbkassa.

– Dette blir et fint tilskudd til de øvrige sponsormidlene vi bidrar med til Steigen Sportsklubb, sier Ingri, som gleder seg over at nye generasjoner kan ha like stor idrettsglede hjemme i Steigen som hun hadde.

Kraft til idretten

Konseptet Kraft til idretten er utviklet og eid av Polar Kraft og er et verktøy for idrettslag- og klubber som ønsker å spe på inntektene utover tradisjonell dugnadsinnsats.

– Idrettsstrøm blir mer og mer populært hos våre kunder, sier Bente Hardy hos Polar Kraft. Ikke bare er det en fordelaktig strømavtale rent økonomisk, men mange liker tanken på å bidra til sitt idrettslag, enten det er en stor profesjonell klubb i en by eller et lite idrettslag i utkantstrøk. Begge er viktige for sine medlemmer og ildsjeler, og betyr mye for både oppvekstmiljø, bolyst og stolthet, avslutter Bente, og minner om at en relativt liten klubb som Kabelvåg IL mottok 170.000,- kroner i idrettsstøtte fra Kraft til idretten i 2018, fordi de mobiliserte blant sine medlemmer og støttespillere.

Både bedrifter og privatpersoner kan kjøpe Idrettsstrøm, og de velger selv hvem som skal motta støtten. I tillegg til idrettslag kan man også støtte Aktiv mot kreft. Støtten utgjør 1 øre pr brukt kWh, og i 2018 fikk idrettslag i Nord-Norge utbetalt over 2.000.000,- kroner.

Idrettsstrøm er en populær og konkurransedyktig strømavtale med mange kunder. Det vil si at vi kan kjøpe inn stort, og da får vi en god pris. Det kommer både kunden og idrettslaget til gode.

Les mer om idrettsstrøm her!

Alt vi gjør i dag, er med tanke på i morgen.

Powered by FUNN